Bergstempo upp för Rönneberga!

Sara lottade startlistan med säker hand och bister min. Alla präglades av stundens allvar.

Torsdag 8 juni 2017. Detta var inte någon vanlig torsdag. Det var dags för bergstempot uppför Rönneberga. Ett kort och intensivt lopp. Det var heller inte någon vanlig start på träningen. Elitaren hade knappt hunnit ut på Grand Prixvägen innan en Röd SAAB 900 trängde sig förbi Elitaren med bara någon enstaka centimeter till godo. En besinningslös idiot som körde om trots möte. Det kunde gått illa för både Elitaren och den mötande bilen. SAAB:en har registreringsnummer PZE086 och tillhör en Stig Arne Tor Sixten Täleros som bor på Sålundavägen i Saxtorp. Någon som känner denne ägarae kan ju gärna berätta för honom om hur bilen användes sisådär kvart–tjugo över fem på torsdagseftermiddagen. Strax innan ridhuset på väg norrut.

Kicken och en till var på plats när Elitaren rullade in på startplatsen vid Willhelmsberg. White Lady och Hillis var uppe och tjyvtränade på backen. Allt efter hand rullade det in fler och fler, Punkan, Johnny va gäöur du, Bosse Bus och några till. Tio startande i allt. Sara och Earl Grey höll i starten. De synkade sina klockor innan Sara drog iväg upp till målgången. Earl Grey stod kvar nere vid starten och såg till att alla kom iväg i rätt tid.

White Lady startade först. Minuten efter var det Bosse Bus tur att rulla iväg uppför. Punktligt varje minut så kom det en cyklist i rullning. Allra sist startade Hillis. Det dröjde inte lång stund innan han visslade förbi Elitaren som startat minuten tidigare. Vinddraget var så starkt att Elitaren nästan körde i diket. Men det klarade sig hela vägen. Lite spännande var det för att Elitaren blev bryskt påmind om att han glömt köpa nya däck när han stallade ut sin hoj. Cordväven lyste igenom på flera ställen. Ingen annan, inte ens Punkan, skulle ha kommit till start med så slitna däck. Men friskt vågat, hälften vunnet menade Elitaren.

Väl uppe för backen så möttes Elitaren av ett fasligt hostande. Var det en sanatorieutflykt som pausade här? Nej, det visade sig vara medtävlarna som tagit i så de hostade likt lungsjuka. Det tog inte lång tid innan resultaten kunde delges. Det enda som var kvar var att se hur många minuter som Elitaren kom efter, så det var snabbt kirrrat.

 

1.                   Hillis             5:12:06

2.                   Jimmy           5:27:15

3.                   Bosse Bus     5:53:65

4.                   Johnny va Geöur du         5:58:77

5.                   Kicken         6:16:23

6.                   Punkan       6:19:02

7.                   Andreas       6:29:53

8.                   Mats             6:30:41

9.                   Elitaren       8:23:62

Som ni kanske har förstått så utklassade White Lady damklassen totalt och blev suverän etta, följd av ingen…

1.                   White Lady 6:05:71

Som den uppmärksamme läsaren säkert redan har konstaterat så kulle denna tid räcka till en femteplats bland herrarna!

Nu var det dags att rulla iväg på en liten runda. Hillis, White Lady, Johnny va Geöur du, Elitaren och ett par till rullade nerför Rönneberga mot Asmundtorp. Kicken, Bosse Bus, Punkan och en till rullade hemåt direkt. Sextetten tog cykelbanan till Billeberga från Asmundtorp och sedan tryckte man på mot Trää när Billeberga passerats. I korset så svängde alla utom Elitaren till vänster. Med det ordentligt slitna bakdäcket så ville Elitaren komma hem så fort det gick. Allra helt innan det blev punktering. Detta lyckades han med. Imorgon blir det ett besök hos Cykelhandlare för att införskaffa en ny omgång däck!

Nästa träning på söndag. Samling på Järavallen vid parkeringen som ligger norr om stora sjön. Infart mot Brukshundklubben och så första vägen till höger. Detta är också sista barnträningen innan sommaruppehållet.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Första startande var White Lady. Nästa startande var Bosse Bus som står sidan om med en allvarlig och bister min. Tävlingsnerver?
Detta däcket har med all säkerhet rullat sina sista metrar. Nött genom första cordllagret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 7 =