Kvartett i duggregn!

Samling vid Järavallssjön.

Söndag 4 juni 2017. Idag var de tidigare dagarnas sommarväder ersatt av ett mulet väder och ett allt efter hand duggregn. Det var som väntat lite klent med cykelsugna på Järavallen vid samlingen. Under gårdagen hade både Ringsjön Runt och en deltävling i X-Cup avverkats. Bokis var hemma och vilade upp sig efter sin trettiosjunde Ringsjön Runt i rad! Schnurrbart var i Amsterdams glädjekvarter. Men till Elitarens lycka så blev han inte ensam på racer. Bosse Bus var på plats iförd Landslagsjacka. Även Vargen och Tränar’n dök upp på racers. Ett gäng på MTB med White Lady och Löpar’n drog ut mot rosa slingan när Bosse Bus tog hand om ledarskapet i racergänget. Norrut mot Tågarp för att vika av mot Annelöv. Den lilla vind som var kom från ost. Så motvind ut o man nu kan kalla den lätta brisen för vind över huvud taget. Kursen var satt österut. Strax innan Teckomatorp så svängde man av för att sedan fortsätta mot V. Skrävlinge och därefter över väg 17 och vidare mot Torrlösa. Bosse Bus i sin blågula jacka låg som ett lok och drog.

Tempot var ovanligt högt. Men frånvaron av vind tillsammans med att ligga på rulle gjorde att det fungerade. Men så fort Bosse Bus ökade det minsta så sprack klungan. Tempot var alltså precis på gränsen till vad som fungerade. Vargen hade cyklat bortåt femton timmar innan i vecka och kände sig lite sliten. Det var ett riktigt race för att försöka toppa formen och att få fler mil i benen inför den stundande Vätternrundan. Det fungerade hela tiden utom i uppförsbackarna där han drog det kortaste strået. Men de övriga tre väntade in och lät honom rulla ikapp.

Efter Torrlösa så var det en rund runt om fd Svalöv GK och vidare mot Knutstorp där man stannade till för Elitkakspaus. Nu duggade det hela tiden. Efter stoppet i Knutstorp så började vägarna att bli regnblöta men som tur var så höll sig regnet till ett lätt dugg-dito. Styrkata av energiintaget så fortsatte vägen mot Axelvold. Här var det en otäck incident. En skoda Oktavia prejade klungan under att föraren hängde på tutan. Med bara någon centimeter tillgodo passerade han Elitaren och tvärade in så han höll på att klimma framhjulet. Bilen med reg nr UHE849 tillhör Kommanditbolaget Gullmarsplant i Axelvold, Kågeröd. Är det någon som känner till företaget så berätta gärna för dem hur bilen hanterades idag. Liv och lem på de fyra cyklisterna kanske inte är så viktigt, men det kunde blivit fula plåtskador på bilen.

Efter Axelvold så fortsatte man mot Sireköpinge för att vika av och köra över Ekeby för att ta sig till Ottarpsbacken. När vargen stånkat sig uppför denna backe så visste han att han mer eller mindre kunde åka frihjul hela vägen hem och in i duschen. Han bor i Härslöv precis där vägen mynnar ut. De tre kvarvarande fortsatte mot Vadensjö där man passerade Bosse Bus fd hus Han bor ju numera sedan i mars i Landskrona. Därför vejk han av och rullade mot Landskrona medan Tränar’n och Elitaren fortsatte uppför Rönneberga backe och hemåt via Asmundtorp. I Häljarp så hoppade Tränar’n av och Elitaren trampade på söderut alldeles för sig själv. Strax utanför Häljarp var det dags igen. Denna gången var det en stor gul buss från Skånetrafiken som strök Elitarens vänstersida. Detta trots att vägen var helt fri och det fanns otroligt mycket plats för att visa hänsyn. Men icke. Förare som beter sig på detta sätt borde själv utsätta sig för motsvarande. Ställa sig på spärrområdet på perrongen när ett X200-tåg passerar utan att stanna. Det är denna upplevelse som dem så frikostigt ”bjuder” cyklister på när man dundrar tätt förbi i 80-90 knyck!

Resterande bit hem gick som tur var utan incidenter. Efter åtta mil och 335 meters stigning var Elitaren hemma igen. Genomvåt av duggregnet så den varma duschen var välkommen!

Nästa träning på tisdag. Då tisdagen är en söndag, Svenska flaggans dag/Nationaldagen så startar vi kl 10.00. Som vanligt om tisdagarna så är det racer och samlingen sker vid Lidl/St1-macken i Landskorna.

På torsdag så är det klubbtävling. Bergstempo. Snabbast uppför Rönneberga Backe vinner. Start kl 18.00 från Willhelmsberg. Som ligger vid korsningen där man passerar väg 17 upp mot Rönnneberga. Det är en öppen klubbtävling. Alla välkomna!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Bosse Bus anförde kvartetten österut, mot den lilla vinden.
Elitkakspaus vid Knutstorps slott. Fr v: Bosse Bus, Vargen och Tränar’n.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =