Vargens återkomst och en allt annat än andlös träning!

Gott om träningssugna idag. De allra flesta på MTB.

Söndag 28 maj 2017. Vita ben, korta byxor och dito tröjor. Håll i hatten. Första riktiga sommarcyklingen. Lösärmar, -ben och den där extra jackan kunde man bara glömma. Högsommarvärme runt 25 grader, äntligen. En snabb runda hem om Piruetten som rumlade runt i sina fillingar och letade cykelkläder. Han skulle köra MTB och kör då lite annorlunda till mötesplatsen på Järavallen än vad Elitaren gör som kom på racer. Så Elitaren rullade iväg vidare för att en stund senare rulla in på parkeringen vid stora sjön på Järavallen. Som vanligt var det stor aktivitet där. Barn och vuxna om vartannat. Alla med det gemensamma att de gillar att cykla. Där var gott om MTB:are men knalt med racercyklister denna söndag. Bokis, Bosse Bus och Elitaren. Resterande som brukar vara med och köra racer låg väl på soffan efter att ha kört Eslövs Gran Fondo igår, kan tänka.

Vinden var sydlig så racergänget gav sig ut för att ta Barsebäcksvägen söderut. MTB:arna tyckte att det blåste för mycket så de ville hålla si i den täta skogen där det är lä. De vågade helt enkelt inte ut näsan i blåsten. White Lady, Löpar’n, Samuel, Hillis mfl, mfl höll sig alltså i skogen medan gubbatrion gav sig ut för att utmana ett av vädrets element, vinden. Söderut mot Barsebäckshamn, förbi Golfbanan som nu rustat till tänderna för att i nästa vecka välkomna Nordea Masters. Tält, läktare och så fairways och greener som var bländande fina. Ja, tänka sig att Schnurrbart missade detta. Inte hade han kört Gran Fondo inte. Nej, han var i Tyskland för att vifta med sina påkar, utstöta läte medans han dunkar påkarna i marken för att jag en liten vit stackars boll i det lilla hålet. Ja du Schnurrbart, gräset är inte alltid grönare på andra sidan…

I Barsebäckshamn så vände man av mot Löddeköpinge via cykelvägen över Gillhögsbacken. På väg nerför backen så tappade Bokis sin kedja så det fick bli ett litet stopp där så han fick upp kedjan på klingan igen. Efter att ha torkat av de oljiga fingrarna i ett nässelsnår så grenslade han åter sadeln och så rullade man iväg igen. Genom Sandskogen och Löddeköpinge och vidare mot Borgeby slott. Här gjorde Bosse Bus en fräck kupp. Bokis och Elitaren var inställda på att ta höger och cykla till Lomma och äta glass. Men Bosse Bus hade andra, dolska, planer. Han fortsatte rakt fram! Rakt fram till Stävie där han sedan svängde av till höger för att lite senare svänga mot Vallkärra. Men dit han man inte innan han kommenderade att man skulle svänga vänster på en väg man aldrig kommit tidigare. Vägen mynnade ut i Furulund och man fortsatte mot Kävlinge men vände av mot V. Hoby. Där fick man ett infall och tog cykelvägen som försvann in i den lummiga grönskan. Efter en liten stund så var man i en av Kävlinges parker.

Här blev det stopp för inmundigande av Elitkakor. Där var det fler än de tre cyklisterna som var sugna på dessa godsaker. Två gräsändshannar kom rullande och kvackande. Givetvis så delades godsakerna med dessa fjäderprydda kompisar. Lite svårt att tugga dem hade de om det var stora bitar. Väl fördelat i mindre smulor så försvann de ner igen men en hiskelig fart. Nidare igen. Ut på asfalterade vägar och lämna parkens grusgångar bakom. Rinnebäck – Stora Harrie. Här förmörkades solen. Nej det var inte moln, det var en jättestor cyklist som kom mötandes. Men hallå där, det var ju Vargen. Ett antal år i USA hade satt sina spår och han fyllde ut cykelkläderna ordentligt. Jodå, han hade kommit igång igen med cyklandet. Han siktade på att ansluta till nästa söndags träning. Jättekul. Det var flera år sedan han var med senast. Efter en kort pratstund så fortsatten han rulla söderut medan de andra tre trampade på mot Södervidinge och vidare mot Dösjebro.

I Dösjebro så vinkade Bokis hej då och vinglade men till sitt chateau på Bokvägen(!) medan Bosse Bus och Elitaren fortsatte mot Saxtorp. Elitaren vände av vid Furuhillsvägen medan Bosse Bus fortsatte till Landskrona via Saxtorp. Nästa träning på tisdag kl 19.00. Då är det racer som gäller. Samling vid Lidl/St1-macken i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Bokis tappade kedjan i utförslöpan från Gillhögsbacken.
Vargens glada nuana blir åter en verklighet från och med nästa söndags träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 6 =