Vem har snott hinderbanan?

Som vanligt drösvis med knattar på söndagarnas cykelskola. Glädjen dämpades dock då någon hade snott hinderbanan!?

Söndag 21 maj 2017. Så har sommarvärmen kommit. I alla fall på en kort visit. Torsdagen ochfredagen så var det högsommarväme. Men lördagen bjöd på en rekyl. Hu skulle det bliva denna dag. Mannen med läderveken utlovade runt femton grder enligt Anders Celsius temperaturskala. Hur klär man sig för femtongradig värme? För kallt med kort kostym och för varmt med lång dito. Men bättre att svettas lite än att sitta och huttra. På Järavallen var det alldeles tomt och öde när Elitaren rullade in. Många bilar med cykelhållare men ingen synlig aktivitet? Lite senare kom svaret på detta. Någon ytterst ond och illvillig person hade snott hinderbanan som barnen har för att träna sig i att hantera sina cyklar. Den består av lite virke som man lägger undan ute i snåren mellan träningarna. Väl märkt med Landskrona Cykelklubb och telefonnumret till Kakmonstret. Pust väck var den och därför fick man hitta alternativ träning för att knattarna skulle kunna öva sig i att hantera sina trampmaskiner. Om du som tog den läser detta, så lägg tillbaka den där den låg. Den är till för småknattar i tre-fyraårsåldern och uppåt. Lika hyggligt som att sno kolor från barn att ta hinderbanan…

När klockan passerat tio så var det dags för landsvägsgänget att ge sig ut. MTB:are var det knalt med. De var iväg på X-cup.. Bokis, Bosse Bus, Schnurrbart, Elitaren, och några till. Kakmonstret som är rektor för cykelskolan bad om att gänget skulle köra hem om honom och hmöta upp. Han skulle köra hem med Bromsen och byta cykel. Så blev det. Kakmonstret sprätte iväg och försvann i ett dammoln medan de övriga tassade ut till vägen för att rulla mot Hofterup. Precis när kliungan skulle svänga in mot Timotejvägen så kom kakmonstret utrullande. Timing alltså!

Vidare ner mot Jouran för att sedan ta sikte mot V Karaby. Bokis började bli varm och ville stanna för att lägga jackan. Bosse bus föreslog då att man skulle köra förbi hans hus så kunde han veva av sin jacka där. Ett alldeles utmärkt förslag, tyckte Bokis. I Dösjöbro så var det full aktivitet på fotbollsplan som ligger mitt emot Bokis chateau. Jackan vevades av och så rullade man vidare mot Annelöv för att ta av mot Trää. Vinden var nordvästlig så här firade man med medvind. Det går väldigt lätt att trampa i medvind. Med lätta fjät så tog man sig vidare till den stora metropolen Teckomatorp, för evigt förknippat med BT-Kemiskandalen. Vidare upp mot Svaalöv men man vände av i Källs Nöbbelöv mot Tirup. Detta för att man inte skulle missa backarna på den vägen. Tunga backar i normalfallet och idag var det motvind och då ännu motigare.

Nu började Kalmonstret skruva på sig och så exploderade han i en spurt och kastade sig med huvudet före in i en hög häck. Det var överfyllnadsskyddet so hade gått upp på rött. Det var bäst att minska på trycket innan det gick galet. Snopen blev han när ingen stannade. Skälet till detta var att stället som man brukar stanna vid låg några hundra meter längre fram… Här stannade de andra sju cyklisterna till och gonade sig i solen, läade av ladan. Strax kom det nypinkade Kakmonstret ångande och sladdade in. Inte ville Kakmonstret missa kakorna inte…

När kakorna var uppätna så var det dags att rulla vidare igen. Mot Kågeröd men man svängde av mot Sireköpinge när man kom fram till korsningen. En halvmil kvar till Kågeröd, men det började bli hög tid att rulla hemåt. Så ner till Sireköpinge och vidare mot Asmundtorp. Här vände 0418-gänget av för att ta cykelbanan mot Landskrona. Den cykelbanan går längs den gamla banvallen. Vink-vink och på återseende. Bokis, Kakmonstret och Elitaren fortsatte mot Billeberga Annelöv Dösjebro. Här vinkade Bokis hej då för att rulla hem och ta hand om sin jacka som han öst in i rhododendronbusken. De båda kvarvarande hörarna trampade på en stund till de sista kilometrarna till Hofterup.

Nästa träning på tisdag. Samling på racer vid Lidl/St1-macken i Landskrona kl 18.00.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Bosse Bus, Schnurrbart och Bokis på väg mot Timotejvägen och Kakmonstret.
Elitkakspaus vi den lägivande ladan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =