Ögonvitorna var förvandlade till ögonrödor!

Samling vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Torsdag 11 maj 2017. Den kallaste maj sedan 1947… Ja inte har det levererats någon speciell värme hittills i maj. Men som tur var så hade regnet dragit undan även om det hängde ett svart moln över Saxtorp-Annelöv. Vad månde det blifva af detta? Första turen för i år utan vinterkläderna. Mannen med läderveken hade ju lovat att nu var värmen på väg. Innan avfärd så stod kvicksilvret på över 15 grader. I Saxtorp så hade det precis kommit vå MTB:are som gärna ville prova på att cykla med Cyklofånarna. Efter hand så rullade det in allt fler, Röde Baronen, Piruetten och några till på MTB. På Racerfronten var Punkan den förste efter Elitaren. Snart rullade även Bokis och Kakmonstret in. Den sistnämnde med svarta speglande solglasögon. Detta säkerligen för att inte visa att han hade rödsprängda ögonvitor pga brist på Elitkakor. Det var länge sedan han fick sig någon sådan till livs. Pia rullade in om på en artighetsvisit innan hon skulle iväg till en orienteringsträning.

När klockan var slagen så rullade man iväg. MTB:arna ut i skogen och racergänget via Stora Byvägen till Barsebäcksvägen. Vinden kom från syd och det mörka molnet verkade dra sig sakteliga norrut. De båda friska hästarna Punkan och Kakmonstret lade sig i spets så att Elitaren och Bokis kunde haka på rullen söderut mot Barsebäckshamn. På Cykelbanan mot Löddeköpinge så såg man en stor klunga cyklister komma susande i motsatt riktning, men ute på vägen. Det var WEE-cyklisterna. Sist på svansen där kom den långe ”stagen” Pontus knuffande på en som halkat efter. En sekunds vink-eli-vink och så var de borta. Som vanligt var Pontus ansikte kluvet av ett jättestort leende. Ja hans leende är nästan lika brett som han är lång!

När Gillhögsbacken och det sedvanliga mötet med Anders Friberg med ICA-kassar på styret var avverkat så rullade man vidare till Löddeköpinge via Sandskogen. Sydlig vind brukar innebära den vanliga Habo-Ljungrundan. Som vanligt fick man hålla lite ordning på Kakmonstret som gärna väljer någon form av alternativ sanning när det gäller vägval. Men med glada tillrop från sina träningskamrater så kom han snart på rätta spår igen. Framme i Habo-Ljung så var det dags att stanna för att få i sig lite energi. Elitkakorna hivades fram. Kakmonstret tog av sig sina svarta solglasögon och hans ansikte klövs av ett leende som nästan var lika brett som Pontus. När kakorna kom inom doftavstånd från honom så såg man att ögonen började återfå sina vitor istället för rödorna…

En kort paus, sedan var det dags att rulla iväg igen innan man blivit för kalla. Kakmonstret skulle fortsätta till Lomma och köpa glass(!?). Men de övriga tre vände hemåt Hofterup/Dösjebro/Landskrona. Ju längre norrut man kom ju mörkare blev himmeln. Hade de svarta molnen inte seglat iväg? Oj, oj, oj, det såg inte rent för kul ut. Bokis och Elitaren skulle nog klara sig. Men Punkan då? Ja det vet vi faktiskt inte i skrivande stund. Alla höll tummarna för honom, men ingen vet om det hjälpte.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Samling vid Lidl/St1-macken i Landskrona. På tisdagarna kör vi endast racer.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Väntan på Elitkakor. Som ni ser på kakmonstrets bistra och otåliga min så tyckte han inte att det var bra ordning av Elitaren att fotografera innan han delat ut Elitkakorna.
Det framgår inte lika tydligt på fotot som i verkligheten, vilket svart molnsjok som väntade där norrut vid Saxtorp eller så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 6 =