Fatboy, kebabkoma och Elitkakor!

Det kryllade av knattar och barn på träningen idag. Här har vi en kämpe på en Fatboy!

Söndag 7 maj 2107. Gårdagens sommarväder var nu ett minne blott. Men det var ingen vind att tala om, bara synd att den härliga solen gömde sig bakom molntäcket. Piruetten meddelade via SMS att han skulle stanna på soffan idag. Elitaren rullade själv till Parkeringen vid stora sjön på Järavallen. Här var det full aktivitet. Barnträningen var igång för fullt. Knattar körde hinderbana och en del var ute på en slinga i skogen. Ett trettiofemtal knattar var det upplyste Kicken som kom rullande lite nätt på sin MTB och med takgöken på huvudet. Det var ett visst manfall idag på de ordinarie barntränarna då de hade varit i Hilleröd och kört H12, solo. Alltså cykla runt en slinga under tolv timmar och få ihop så många varv man bara kan under den tiden. White Lady hade knåpat hop nitton mil och vunnit sin klass. Hillis vann sin klass. Så om dessa kämpar ville ha sovmorgon idag så var det väl ovanligt välförtjänt.

En liten knatte rullade fram till Elitaren och spände ögonen i honom, pekade strängt och sa: ”Du liknar min morfar!”. Härliga kommentarer kommer från barn. Länge såg det ut som om Elitaren skulle bli ensam på racer idag. Men så kom Bokis och Schnurrbart rullande. Då blev man tre i alla fall. Bosse Bus hade varit i Västerås igår och tävlat och valde därför att rulla runt lite nätt med knattarna på MTB idag. Det hade inte gått som han ville igår. Han hade snokat runt i Västerås för att få något att äta. Till sist hade han valt en pizzeria där han beställt en kebabtallrik. Den kom serverad på en pizzatallrik och var ordentligt rågad. Till sin egen förvåning slukade han allt med efterföljande kebabkoma. Att det inte fungerar att krypa hop på tempohojen efter en sådan laddning behövs väl inga högskolepoäng för att förstå att det inte fungerar speciellt bra…

Så rullade de trenne gentlemännen iväg ut mot Barsebäcksvägen. Den lilla vinden där var kom från syd. Längs med havet ner till Barsebäckshamn innan man vände mot Lödde Sandskog via Gillhögsbacken. I lagom gubbatempo rullade man. Ingen hade bråttom, så ett lagom tempo passade bra. Genom Sandskogen och Löddeköpinge för att sedan ta Cykelvägen mot Borgeby. Det var väldigt många som var ute och cyklade eller sprang idag. Det märks att folk börjat få vårkänslor. Förbi borgeby Slott och vidare till Flädie och så till Habo ljung. Där stannade man för att äta Elitkakor innan man vände av norrut, hemåt igen.

Då hade vinden lagt sig helt mer eller mindre. Det är som vanligt. När man tror att man skall få medvind så har vinden vänt eller avtagit. Detta tillhör cyklistens vardag. Rulla igenom Bjärred och Borgeby för att fortsätta till och igenom Löddeköpinge. Vid ”Rosa huset” så tar cykelvägen slut och åter dags att gå ut i vägbanan. I backen upp så blev man omkörda av tre bilar. Den första hade varit och hämtat trallvirke som stack ut ett par, tre meter bakom bilen. Det såg ut som om lasset vilken sekund som helst kunde glida ur bilen… Men funderingarna på detta blev inte långvariga för tätt efter så kom det två bildårar som körde förbi med inte mer än 10 max 20 centimeter från Schnurrbart och Elitaren. Bokis hade precis vänt av mot Dösjebro och var inte kvar i klungan. Den sista bilen lyckades man ta registreringsnumret på MPS 147. Den Fiat Fiorinin tillhör Kumar Sanjeev Luthra från malmö. Någon som vet vem detta är så berätta gärna hur bilen användes idag och det var nära det blev både bucklor och repor i den.

Nästa träning på tisdag. Då är det Racer med samling vid Lidl/St1- macken i Landskrona. Start 18.00 Välkomna! Missa inte att det är Landskronabygden runt nästa söndag 14 maj! Start och mål från Idrottshallen i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Schnurrbart och Bokis kämpar på mot Habo Ljung!
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =