Nej det var inte en Bellman utan en Bosse Bus, en Engelsman och en Holländare!

Kakmonstret, White Lady och Samuel på MTB.

Söndag 6 augusti 2017. Början på augusti och man kör med långärmad tröja, förbannar sig att inte knävärmarna och de långa handskarna kom på… Detta väder är förryckt. Torsdagens träning blev det heller inte mycket av. Ett åskväder drog in som vr av den magnituden att vibrationerna från åsknedslagen kändes i golvet. Det var bara Bosse Bus och Johnny va Geöur du som slutit upp i Saxtorp. Men träningen bestod bara av att kryssa hem till Landskrona innan de blev allt för blöta i ösregnet. Givetvis skulle det regna även idag. Precis när Elitaren skulle rulla iväg så kom det en intensiv skur. Som tur var så avtog intensiteten på skuren ganska snart. Med regnjackan på så anträddes färden norrut till Saxtorp.

I Saxtorp så var det ett gäng som samlats. Alla var MTB:are utom Bosse Bus som stod på sin racer. Allt efter hand så rullade det in allt fler cykelsugna. Den vanliga snabbklungan på MTB hade startat tidigare idag men skulle komma förbi till 10.00 för att samla upp de nytillkomna. Det var Marcus som ville putsa formen inför CykelVasan. Några minuter i tio så kom klungan rullande. Nu var där en väldig massa MTB:are men två racercyklister till kom det, Duncan och The Flying Duchman.

Snabbklungan skulle ta sig ett varv til ner om Lödde för att Marcus skulle få fler MTB-mil i benen. Kicken, Löpar’n och några nya cyklister skulle ta sig an cerise slingan i Saxtorpsskogen. Kvartetten med racers rullade ut på vägen mot motorvägsrondellen fr att sedan fortsätta mot Landskrona via Häljarp. Bosse Bus ville komma hem om och norpa till sig en ny slang med lång ventil. På vägen till Saxtorp så hade han punkat och då fått använda sin reservslang för att komma vidare. På vindlande cykelstigar forcerade man Landskrona och kunde angöra Bosse Bus slangförråd innan man fortsatte mot Glumslöv.

Glumslövsbacken är lång och seg. The Flying Duchman och Duncan rullade iväg medan Eltiaren tappade, som vanligt, i backen. Bosse Bus hade ett bevakande öga på Elitkakorna i Elitarens ryggficka. Utan att släppa kontrollen på godsakerna så läade han för Elitaren så han kom uppför backen. Det blev ett stopp i backen för att ta på sig regnjackan. Ännu en skur drog in från Öresund… Uppe för backen, precis där bebyggelsen i Glumslöv startar så stod The Flying Duchman och Duncan väntanade. Bosse Bus visade vägen vidare mot Kvisttofta och Tomatens Hus.

Här vid detta tomatparadis så var det dags att pausa. Svensk fika i en internationell grupp. Elitkakor hivades fram och de hittills outtalade lögnerna släpptes fria. En trevlig social ljugstund där faktiskt några solstrålar lyckades leta sig fram. Efter tiotalet minuter så var det dags att rulla igen. Igenom Kvärlöv och vidare till Tågarp-Hedenborg-Billeberga. Här tog Bosse Bus och den internationella gruppen cykelvägen mot Landskrona medan Elitaren siktade på hofterup via Annelöv-Dösjebro.

Nästa träning på tisdag. Då är det racer som gäller och samling sker kl 18.00 vid St1-macken/Lidl i Landskrona.

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Noterat under träningen är att vägen mellan Billeberga och Trää kommer att få ny beläggning, oljegrus under veckan. Alltså inte lämpligt att cykla där den närmsta tiden om man inte vill få punka. Samma gäller vägen mellan Dösjebro och Södervidinge.

Bosse Bus och The Flying Duchman älgar på mot Landskrona Station.
Elitkakorna väcker liv i livsandarna igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 7 =