Blådåre i blå Volvo!

Kvartetten som dock inte sprängdes, utan väntade på fler träningssugna. Fr v: Bosse Bus, Mini, White Lady och Punkan.

Torsdag 17 augusti 2017. Tänka sig att det var sommarvärme idag. Kort kostym på men regnjackan stoppades i ryggfickan efter en snabb kik på DMI’s radarbild. Ett regnväder var på väg nordost från Danmark så någon gång under kvällen skulle det nog komma regn. Hade man riktig tur så kanske man klarade sig torrskodd. Det var till att grensla titaniumkonstruktionen och rulla iväg till Saxtorp. Där stod Bosse Bus, White Lady, Punkan och Mini och väntade. Fler kom allt efter hand.

En flock på MTB och en handfull på racer. Bosse Bus med sina landslagsben var ivrig att komma iväg. Lite stressad av det annalkande regnet också kanske. Upp på sin tempohoj och visade vägen ut via Hagensvägen-Stora Byvägen till Barsebäcksvägen. Så var det klart. En mil motvind som uppvärmning låg framför kvintetten. Bosse Bus är taggad nu när han snart skall köra VM i Frankrike. Allt efter hand så drog han upp tempot så till sist ramlade Elitaren av klungan. Elitaren var inte lika taggad då han inte skall köra något annat än Gunnar Nilssons Vandringspokal nästa torsdag. Men ett trumfkort hade han i bakfickan, Elitkakorna. Klungan brukar ta hänsyn, i alla fall till man fått smaka Elitkakorna. Så nere vid cykelvägen från Barsebäckshamn så var man samlade igen och kunde fortsätta mot Sandskogen.

Nu var det ett mer görligt tempo för Elitarens del. Som vanligt så snirklade man sig igenom Lödde efter att sandskogen hade avverkats. Avverkats på cykel alltså, inte med motorsåg… Vidare cykelvägen till Borgeby slott. Nu vaknade Bosse Bus raketben till liv igen och han pumpade på så Elitaren blev blå i nyllet och tappade klungan igen. Men trumfkorten låg fortfarande oätna i ryggfickan. Så snart var man åter samlade och kunde samlat rulla igenom Stävie och Furulund. Vid Kävlingeån så beordrade Bosse Bus stopp och utdelning av kakorna. Elitaren lydde snällt och fogligt. Kakorna avnjöts till hjärtliga garv efter Punkans felformuleringar som var av den kalibern att de inte tål att återge i skriven text!

När kakorna var avnjutna så rullade man vidare mot Södervidinge från Kävlinge. Strax innan man nådde korset där mans skulle svänga mot Dagstorp så blev man omkörda av en blå Volvo V70. I hög fart och bara på en eller två decimeter från cyklisterna passerade plåtmissilen. Precis efter kom en annan V70 som framfördes av en förare som vet hur man beter sig. Den andra Volvon gick över i mötande fil, den var ju helt ledig, även för den blå missilen. Den blå Volvon har registreringsnummer PYO755 och ägs av Rolf Börje Hagström på Oxstigen 4 i Höör. Är det någon som känner honom så be honom ta ett ordentligt snack med den som körde bilen ikväll. Det kunde ha blivit repor, bulor och hjärnsubstans på hans fina, blanka, blåa bil. Det vill han knappast ha kan man tänka…

Det var skönt att svänga in på vägen mot Dagstorp/Dösjebro. En mindre väg som också är mindre trafikerad. Medvinden som man haft på 108:a byttes nu till sida/med. Det rullade på bra till och igenom Dösjebro. Elitaren vände av vid Furuhillsvägen ör att ta sig hemåt. De övriga fortsatte mot Saxtorp för att sedan söka sig hemåt till Ålstorp Nr 5 respektive Landskrona. Precis när Elitaren svängde där så kom det några regndroppar som ganska snabbt följdes av flera och några sekunder senare så var regnet när. Inget ösregn, men det räckte till för att vattnet skulle rinna ner i skorna och se till att mannen på sadeln blev riktigt genomvåt innan han var hemma.

Missa nu inte att det är klubbtävling nästa torsdag 24 augusti. Då är det Gunnar Nilssons Vandringspokal man tävlar om. Tempolopp med start vid Kiosken i Häljarp, sedan kör man ner till Saxtorp och vidare till Kävlinge. I första rondellen där vänder man tillbaka samma väg och går i mål vid kiosken i Häljarp. Det är en öppen klubbtävling. Alla är välkomna. Ingen föranmälan!

Nästa träning är på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen, i Saxtorp. MTB eller racer. Alla välkomna!

Den samlade klungan på väg mot Stävie.
Man kan se på Bosse Bus blick att Elitkakan har börjat verka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + åtta =