Han har Ottomotor på cykeln!

Fyra träningssugna stod i Saxtorp och väntade. Fr v: Löpar’n, Tränar’n, The Flying Duchman och White Lady.

Söndag 20 augusti 2017. Hösten kom tidigt i år. 20 augusti och det kände som det var september eller till och med oktober. Svalt och blåsigt med ett annalkande regn. Men i den bästa av alla världar så skulle man kunna klara sig torrskodd, i alla fall om inte träningsrundan blev allt för lång. Elitaren grenslade sin gråa springare och trampade norrut i god fart, det var ju medvind! I Saxtorp så stod det fyra figurer och väntade: Löpar’n, The Flying Duchman, Tränar’n och White Lady. The Flying Duchman på racer de övriga på MTB. Fler cykelsugna anslöt efter hand. Kicken var väl på väg hem efter tävlingen i Värnamo, Bosse Bus på väg till Frankrike och VM, Schnurrbart var på semester och träningen består då mest av att plocka navelludd, Bokis nyopererad (allt har gått bra och kommer tillbaka om en dryg månad och visar ryggtavlan igen). Ja och så var det en flock som dragit till Hovdala för att köra Snapphaneturen. Detta till trots så blev man bortåt ett femtontal på träningen! Tre på racer och resterande ut i skogen.

Elitaren anförde landsvägstrupperna norrut på 110:an för att vika av mot Annelöv. Vinden var frisk sydvästlig. Den från Holland kommande The Flying Duchman axlade ledarrollen och lät Micke och Elitaren ligga på rulle. Han har några pistonger till ben som kan mata på. Det var jobbigt nog att hänga kvar på rullen. Men Elitaren klurade ut varför hans cykel var så snabb, den hade ju Ottomotor… Ja inte gömd i ramen utan ”right on top” som The Flying Duchman själv uttryckte det.

I Annelöv vändeman söderut en bit ner mot Dösjebro för att sedan svänga mot Södervidinge – Stora Harrie. Oförtrutet tuffade The Flying Duchman på. Efter backarna så kikade han bakåt för att se hur långt bak de båda andra var. Efter Stora Harrie så drog man mot Krutmöllan och vidare mot Stångby. Ett passande delmål nu när man skulle stångas med den friska motvinden… Vind det är något man får leva med när man cyklar i Skåne, eller Holland för den delen. Det fina med dessa vägvalen är att det är ganska fina omgivningar och minimalt med trafik. Hel arundan kunde avverkas utan incidenter eller bildårar. Skönt!

Efter stångby så sattes kosan till Stävie och vidare förbi Borgeby Slott och så till den fina medvinden norrut. Men oj vilka mörka moln som tornade upp sig norröver. Skulle man månne klara sig hem torrskodda? Jodå, Elitaren klarade sig torrskodd hem till Hänkelstorp. Huruvida The Flying Duchman karade sig hem till Landskrona eller hur det gick för Micke på sin vägen hem till ’Teckomatorp finns inte information tillgänglig just nu.

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Då är det racer som gäller. Samling vid St1 macken/Lidl i Landskrona..

Glöm inte den öppna klubbtävlingen på torsdag, Gunnar Nilssons Vandringspris. Det är ett tempolopp med start och mål i Häljarp vid kiosken. Från Häljarp pumpr man då på för vad tygen håller till Kävlinge via Saxtorp och sedan samma väg hem igen. Tävlingen är öppen för alla som gillar att cykla och vill vara med tävla. Välkomna!

The Flying Duchman i spets, tätt följd av Teckomatorps-Micke.
I förgrunden ser vi den Ottomotorutrustade cykeln. Ottomotorn står för tillfället precis bredvid. Teckomatorps-Micke i bakgrunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 8 =