Idag var det inget lattelatande!

Med avtorkad lattemustasch dök White Lady upp till dagens träning!

Söndag 30 juli 2017. Vaknade av att regnet smattrade på rutorna. Oj, oj, oj, vad månde det blifva av detta? Men lite senare på morgonen så drog regnet undan och det blev högre i tak. Det var att rulla till Saxtorp med regnjackan nerstoppad i ryggfickan. Som det såg ut på radarbilden så skulle man nog klara sig från regn, men osvuret är som bekant bäst. Elitaren var först på plats men snart anslöt även White Lady och Löpar’n. Nu var det färdigläppjat på latten och White Lady inte längre den late…(!). Allt efter hand rullade det in träningssugna. De allra flesta på MTB. Men Bokis kom och gjorde Elitaren sällskap på racer. Bosse Bus körde tempo igår i Jylländska Randers där han representerade Svenska Landslaget vid Nordiska Mästerskapen. Där hamnade han precis utanför pallen på den retliga fjärdeplatsen några förargliga sekunder efter trean…

MTB-gänget skulle rulla ut på en Barsebäcksrunda. Efter regnandet så är det ganska kletigt på rosa slingan. Ja Kicken skulle köra någon liten runda till si skogen. Han laddar för fullt inför Cykelvasan. Han hade varit ute tidigt idag och skulle nu bara ha en liten tur till innan han skulle vända hem så han var hemma i god tid så han hann till kyrkan i eftermiddag.

Bokis och Elitaren drog sig ut på landsväg med näsan i huvudsak pekande österut. Det var en ganska frisk sydostan som förhärskade. Vi Kvärlöv-Annelöv-Trää-Norrvidinge ut till 108:an vilken man tog söderut mot Södervidinge. Strax innan där så blev man omkörda väldigt tätt av en röd ”fixarbil” med registreringsnummer ULL754 vilket visade sig vara falskskyltning. Det registreringsnumret går till en Mörkgrön VW Passat hemmahörande i Hässelby! Det visade sig alltså att föraren inte bara körde som en kriminell, utan var det också.

Det var skönt att vika av in på Tingsvägen och sätta kosan mot Stora Harrie via Södervidinge och bageriet där. Man hamrade på i motvinden som tilltog allt efter hand. Trots vindbrusljuddämpande No Wind så bullrade motvinden i öronen. Vändpunkten var tänkt att bli efter Krutmöllan, vilket det blev också. Som vanligt stannade man till vid gården på vägen mot Västra Hoby för att inmundiga Elitkakor. De båda kämparna sträckte på ryggen, för nu skulle det vankas medvind. Jodå så blev det. Lite nerför och god medvind. Det var så pass att det knappast behövdes ett enda tramptag den första kilometern! Men efter Västra Hoby så började man ana vädermakternas argan list. Den goda medvinden blev allt mer kantvind. Alltså så kunde vinden inte hålla i sig utan kantra och tillta. I sydväst så blev det allt mörkare och gråare. Skulle man hinna hem innan eländet brakade löst. Det var ju åskväder på gång. Det var bara att hålla tummarna och trampa på ner till municipalhuvudorten, Kävlinge och sedan uppför backen mot Hög.

Här stod en BMW och skulle köra ut från vägen mot Återvinningsstationen. Den väntade snällt tills den cyklande duon passerat innan den körde ut. Tyvärr. För med bar ett par decimeter tillgodo så passerade denna brungråa missil de båda trikåklädda cyklisterna. Detta helt i onödan för hela vägen var fri. Det var gott om plats att gå över på andra sidan som var helt öde. Men ändå skulle föraren hålla sig på hitsidan av mittlinjerna…?! Det räcker inte med att gå upp på morgonen, man måste vakna också. Man är inte lämplig att ge sig ut i trafiken om man lagt förståndet där hemma. BMW’n har registreringsnummer LDY488 och tillhör Gunnar Sandå på Hedvägen i Löddeköpinge. Är det någon som känner honom så berätta gärna hur nära det var att han fått fula märken på sin fila bil idag…

Efter denna incident så rullade man vidare till Hög för att sedan svänga av mot Västra Karaby. Äntligen blev man av med kantvinden för ett tag och fick åter den efterlängtade medvinden. Det är skönt med dessa småvägar som är fattiga på biltrafik. Fina omgivningar att kika på, roliga kurvor och småbackar Dessutom med minimal biltrafik. Kanon, helt enkelt. Vid Karaby Lyckor så svängde Bokis av för att njuta av medvind den sista kilometern hem till Bokvägen i Dösjebro medan Elitaren fortsatte mot Grand Prixvägen för att rulla hem till sig. Båda gubbarna klarade sig utan en enda droppe regn!

Nästa träning på tisdag kl 18.00. Samling vid St1-macken/Lidl i Landskrona. På tisdagar är det Racer som gäller. Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Kicken dök upp på MTB och stilade med att cykla utan att hålla i styret…
Bokis och Elitaren vid  Elitkakspausen utanför Västra Hoby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =