Soffliggarna fick tji!

otalt var det tre som kom till kvällens träning. Två på landsväg och en på MTB.

Torsdag 27 juli 2017. Regn och åska under eftermiddagen men en kik på DMI’s radarbild visade att regnet hade dragit förbi lagom till träningen. Upp på springaren och iväg till Saxtorp. Där var det mer öde än på en sibirisk stäpp. Inte en kotte, ja förutom de som fallit av furorna förstås… Hade regnvädret skrämt bort alla. Alla var väl inte på semester. Konstigt… Men strax innan klockan var slagen så rullade det in två till. En på MTB och en på racer.

Trots det lilla antalet cyklister så delade man in sig i två grupper. En grupp med en som rullade ut i skogen och en grupp med två som rullade ut på landsväg. Från att ha varit helt vindstilla började löven röra sig och en begynnande syd eller sydvästlig vind började ta form. De båda racercyklisterna tog sig ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen för att rulla ner till Barsebäckshamn. Mikael hade pigga ben och tog förningen. Han pinnade på bra, även om han tog det lugnt vilket han hade sagt att han skulle göra. Elitaren kunde precis hålla rullen på honom. Men borta vid Barsebäckstrand så går det svagt uppför och där ökade han någon tiondel vilken blev halmstrået som knäckte åsnans rygg. Elitaren tappade medan Mikael fortsatte i sin goda fart. Men han upptäckte snart vad som hänt och släppte på sitt tempo så att Elitaren åter kunde komma in på rullen.

Efter Barsebäckshamn så fortsatte man över Gillhögsbacken och vidare genom Sandskogen-Lödde-Borgeby slott-Flädie och till Habo Ljung. Här var det stopp för inmundigande av Elitkaka. Det duger ju inte att bara göra av med kalorier. Man måste ju få i sig också. Efter den lilla kakstunden så var det dags igen och då sattes kosan norrut, hemåt. Helt plötsligt blev det väldigt kallt. Cykelkläderna hade ju blivit blöta av svett och då blir det kallt nr man får lite fartvind. Det tar ett tag tills man fått igång svettningen igen så att man har ”varmvatten” närmast huden. Då är det inte så kallt längre.

Som vanligt tog man cykelvägen till Bjärred. Lite spännande blev det vid sista kurvan innan Bjärred. Kurvan är skymd så man tar det alltid lite extra försiktigt. Så även idag, vilket var tur. För mötande i ett huj kom en rullskidåkare farande och tog hela cykelbanan i anspråk. Men ett par tvära manövrer från både cyklisterna och rullskidåkaren så avlöpte det hela fint med bara lite höjd puls. Färden sedan hemåt genom Bjärred- Borgeby och Löddeköpinge bjöd inte på några överraskningar. Vid avtagsvägen mot Västra Karaby så vek Mikael av medan Elitaren fortsatte den sista lilla stumpen som han hade hem.

Tänk vad alla missade som inte vågade sig ut. En av årets bästa cykelkvällar. Näst intill vindstilla och allt efterhand så fick man även sol. Inte en endaste droppe regn utsattes man för. Där fick ni tji alla soffliggare!

Nästa träning på söndag kl 10.00. Samling vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp,, Hagensvägen. MTB eller racer är som Ringsjön, valfritt…

Välkommen!

Mer info på: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Här tappade Elitaren Mikaels rulle…
Elitkakspaus i Habo Ljung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =