Närkontakt med rådjursget & -bock!

Bokis rullade in med sin Sseat vid Fotbollsgolfen samtidigt som Elitaren hade avverkat i dungen.

Torsdag 3 mars. Så var vi inne i den spännande marsmånaden. Mars är en kombination av den sista vintermånaden och den första vårmånaden i Skåne. Elitaren vaknade på morgonen och fick höra hackspettens trumvirvlar som strax blev besvarade av en annan hackspett som hade en dovare trumvirvel. Med ett sådant välkomnande är det ju inte så svårt att ta sig ur den varma, sköna sängen. Kicken hade meddelat att han skulle följa Skånes Cykelförbunds årsmöte på webben så han stack ut en runda på förmiddagen för att tjyvträna då eftersom han hoppade kvällens träning. Bokis ringe med andan i halsen och berättade att han var lite sen. Han var borta och skulle inte hinna i tid till Elitaren. Så han berättade att han kom direkt till Fotbollsgolfen. Alltså fick Elitaren rulla iväg ensam de sex kilometrarna till Saxtorp. Först gången i år som man inte behövde ha lyset tänt på ditvägen!

Framme i Saxtorp så var det ingen där, men det var fortfarande god tid. Därför tog Elitaren sig en liten runda runt Fotbollsgolfsdungen. Precis när han var tillbaka så rullade Bokis in med sin Seat. Bra timing alltså! Bokis gjorde sig klar och klockan blev sex. Men inga fler visade sig. Det var bara att klick i pedalerna och rulla ut på ett varv på cerise slingan.

Elitaren fick en tallruska i bakväxeln som lätt plockades bort och Bokis hade lite problem med att kedjan kuggade. Han hade bytt mellanklingan fram som kuggade i söndags. Men nu var det en klinga bak som var väl sliten också. Det blir till att byta kassett och kedja. I övrigt så var det inte några incidenter eller missöden. Som grädde på moset var Bokis cykel tyst. Inte en enda gång fick man höra det där mystiska ljudet. Bokis hade kommit på att axeln till framhjulet inte var riktigt spänd. Nu när det var åtgärdat så kunde inte framhjulet spöka längre. Enkelt och lätt åtgärdat, bara man fick pejl på vad som var orsaken till ljudet.

Lite naturupplevelser blev det också. I slutet på slingan när man precis har passerat avtagsvägen mot Välandalen så stod där plötsligt en rådjursget framför duon. Lite snopen och skrämd skuttade hon in i mörkret bortom de bådas lysen. Då kom även bocken som ett jehu efter geten. Det var väldigt nära de båda rådjuren, ovanligt nära. En trevlig naturupplevelse.

Efter Elitkakspausen och på väg hem så kom nästa naturupplevelse fast på ett större avstånd. Någon stans i närheten av Fotbollsgolfen satt kattugglan och Ho-ho-hooooade. Mysigt! Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Varför i håken kuggar det, undrade Bokis.
Men se där. Den klinguslingen har ju brutit av en tand förutom att den var sliten…
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 7 =