Elitkakor på rymmen!

Asmundtorpskan och Kicken var redan på plats när Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp.

Söndag 6 mars. Ännu en fin vårvinterdag. Sol, blå himmel och svag vind om än kylig. Bokis kom till Elitaren punktligt i vanlig ordning. Nej, han hade inte köpt ny kedja och kassett. Han hade hittat lite bättre begagnade saker i en ”bra att ha låda”. Idag skulle det nog rulla på bra. Iväg till Saxtorp där Asmundtorpskan och Kicken väntade. Efter ett tag så kom även Kålle. Förväntningarna om att Lövis och Banani skulle ansluta kom på skam. När klockan var några minuter över tio så rullade man iväg. Ut på den lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen. Det tog inte lång tid på lilla rundan innan det blev kalabalik. Elitkakspåsen skakade upp ur ryggfickan på Elitaren. Kicken hojtade att två Elitkakor hade fallit ur. Det blev fullt drag på eftersökskedjan när Elitaren stannade till för att packa ner Elitkakorna ordentligt. När man skulle passera Stora Byvägen blev det stopp för Bokis. Kedjan hoppade av och fastnade mellan två klingor fram. Lite lirkande så rullade det igen. Konstigt nog så var det väldigt få människor ute, trots det vackra vädret. Var det Vasaloppet på TV som höll folk hemma, tro?

En kort paus vid rosa slingans start innan man rullade iväg. Kålle först eftersom han har mest bråttom. Sedan Asmundtorpskan som nog egentligen har ännu mera bråttom för hon tar alla genvägarna på banan. Sedan var det gubbarnas tur att rulla iväg, Som tur var så hade den trion inte lika brått som de två första. Detta var tur eftersom Bokis cykel fortsatte att strula. Kedjan hoppade av och i de tyngsta backarna så kuggade det. På grund av detta blev allt så mycket tyngre för Bokis. Han fick ligga på högre växlar och då blir allt så mycket tyngre. Men runt kom man och kunde till sist få avnjuta var sin Elitkaka. Kicken hade ju två som han plockat upp, så han var självförsörjande idag. Den andra fick han ta med sig hem till Inger.

När kakorna var avnjutna så rullade an hemåt igen. Bokis och Elitaren söderut via kohagen och de andra tre norrut. Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp,

En kort paus innan man rullade ut på rosa slingan.
Asmundtorpskan i sin rånarutstyrsel som vanligt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 4 =