Krispig vårvinter & surgubben med vita skägget!

Bokis fippar med sin cykel för att se om han kan komma fram till vad det är för underligt ljud som allt emellanåt hörs från framhjulet.

Söndag 27 februari. Vilken dag! Stilla, blå himmel och lite krispigt precis under nollan. Solen lyser över de goda brukar man ju säga. Elitaren tog detta som ett omen då han firade sin sextiosjätte födelsedag. Vad kunde då vara bättre än att få komma ut och cykla i detta kalasfina vårvintervädret. Bokis och Elitaren sällskapade till Saxtorp där Asmundtorpskan redan var på plats. Strax så rullade även Lövis och Banani in med cyklarna hängande bak på bilarna. Kicken kom trampande för egen maskin och var den siste som anslöt sig till träningen. Så blev det lite gratuklationer och sång för att fira Elitaren.

När klockan var slagen så rullade man ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man pep över mot Järavallen via Välandalen. När man passerade stora sjön i höjd med vindskyddet så siktades surgubben med det stora vita skägget. Han var där med en grupp andra och tränade hundar. Han var tillräckligt långt borta från stigen för att inte hinna att slå ikull någon eller djävlas på annat sätt. Hela vägen till Rosa slingans start gick utan incidenter. Eftersom det var s fint väder idag så var det många ute. Småknattar på cykel kom i klasavis. Allt emellanåt så kryllade det av knattar i spåret.

Som vanligt så visslade Lövis och Banani iväg först med Asmundtorpskan jagande efter. Därefter rullade gubbatrion iväg och de jagade inte någon… I gubbatempo rullade man runt slingan. Bokis, som inte kört på Järavallen på nästan fyra månader, hade lite problem. Tekniska problem. Mellanklingan fram har blivit väl sliten så när han trampade på med sina starka pistonger till ben kuggade gärna kedjan över. Detta föranledde till ett och annat stopp för honom i backarna. Det blir en uppgift i veckan att fixa en ny mellanklinga så att han har tekniken med sig framöver.

I höjd med Golfbanan så kom Banani mötande. Lite längre fram längs Litorinavallen så stod Lövis och hejade. Nu var det inte många tramptag kvar innan man var åter vid rosa slingans start och därmed dags för Elitakakor. Mumsande och sedvanligt ljugande innan man anträdde hemresan. Bokis och Elitaren söderut mot Hänkelstorp medan de andra fyra rullade norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kicken kom rullande för egen maskin.
Elitkakspaus, om inte i Sherwoodskogen så, på Järavallen.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 4 =