Kattuggla & lysefipplande!

Bokis fipplar med sitt lyse.

Torsdag 24 februari. Äntligen torsdag och dags för cykling igen. Regn och snöblask var utlovat, men såg lyckligtvis inte ut till att bli verklighet. Elitaren hade hämtat sin cykel hos Cykelhandlaren där den hade blivit reparerad så att det gick att cykla på igen. I söndags så hade ju vänstra pedalarmen sagt upp sig och ville inte vara med längre. Nu var vevpartiet utbytt och problemet löst. Bokis kom rullande punktligt i vanlig ordning. Det var bara till att grensla hojen och rulla norrut mot Saxtorp. När man kom på Svanabacken så såg man ett mötande ljus. Det var Kicken som hade cyklat till mötes. Strax innan Fotbollsgolfen så ligger det en tall över stigen. Någon har sågat av stammen men det är för tungt för att rubba trots idoga försök. Istället rensade man upp för att bana väg för en nu sträckning på stigen runt trädeländet. Framme vid Fotbollsgolfen så började Bokis fippla med sitt lyse och byta ut lampan som inte riktigt passade till batteriets kontakt.

Inga fler dök upp när klockan var slagen. Trion rullade iväg och den nybanade stigen gick alldeles utmärkt att cykla på. Vidare ut på Stora Byvägen för att strax svänga in på cerise slingan. Det blev väldigt mörkt idag. Det berodde väl på att det var mulet så att inga stjärnor eller månen kunde lätta upp ljuset lite. Som tur är så har man ju väldigt bra lampor på cyklarna och hjälmarna.

Det är fortfarande lite marigt allt emellanåt att se precis var stigen går på grund av de nerfallna tallruskorna. Det behövs nog många varv till när det är blött för att kontrasten mellan stig och skogsmarken ska bli tydligare. Varvet runt gick utan några större missöden. Kicken fick en björkkvist i bakväxeln som det tog lite tid att peta loss. Vid ett tillfälle så hoppade Bokis kedja av. Annars så rullade det på fint.

Varvet avslutades traditionsenligt med Elitkaka och då passade Kicken på att spana efter ugglor. Han såg någon fågel i ett träd, men menade på att det lika gärna kunde ha varit en duva eller något. Så var det dags för hemfärd. Kicken norrut mot Landskrona medan Bokis och Elitaren vände söderut mot Hänkelstorp. Precis när man delat på sig så hördes ett ”Ho-ho-hoooo”. Om man får tro på ornitolog Kickens tidigare utsagor så lär det då vara en kattuggla! Naturupplevelserna var inte slut där. På stigen mellan Vildsvisnsvägen och Affärsvägen så kom det ett rådjur skuttande tvärs över! Samtidigt började det komma snöblask som tog till hela vägen hem. Som tur var så var det ju inte så långt och snart kunde man komma in och få sin efterlängtade varma dusch.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen

Här spanar Kicken efter ugglor.
Jodå, Bokis blev lite trött idag som synes på bilden.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 6 =