Närkontakt med basthudsförsedd råbock!

Här ser vi fyra rådjur på åkern. Råbocken var för snabb så den hamnade inte på bild.

Torsdag 1 mars. Ja, precis som vanligt såhär års så är det vinter. Om inte förr så början av mars. Just idag var det förhållandevis milt med en tre-fyra grader när det var dags att rulla iväg till Saxtorp. Tjocka skoöverdrag och tumvantar på. På väg till Vildsvinsvägen så blev Elitaren nog lika rädd som råbocken. När de båda såg varandra var det inte mer än fyra-fem meter dem emellan. ”Hejsan rådjuret” Elitaren medan råbocken med basthud över sina horn lade in en överväxel och försvann i buskagen. Några tramptag senare så såg han fem rådjur som betade på åkern väster om Vildsvins(!)vägen. Fyra av dem fångades på bild.

I Saxtorp så var det tomt och öde och förblev så tills klockan slagit aderton. Då rullade Elitaren iväg på ett solovarv. Kicken hade utlyst att han skulle dyka upp med laddade lampor. Men det ryktades att han fått inopererat en kardborreremsa på ryggen och denna hade fastnat på sofflocket… Men det var inte första gången som Elitaren rullade runt i skogen ensam i kvällsmörkret.

Det är alltid spännande at se hur banan ser ut. Hade möjligen Roliga gubben/Banbyggaren hittat på några nya finesser? Jo faktiskt. Men han har legat av sig ordentligt. På en fyra-fem ställen hade han lagt ut pinnar. Dessa var nog mer avsedda att försvåra för trehjulingar. En MTB märkte knappt av dem. Har man tagit på sig ansvaret som banbyggare så är det dags att visa framfötterna nu. Annars kan han lika bra lägga av.

Vid hemkomsten så fanns det ett SMS på Elitarens telefon. Kicken meddelade att han ville ha närvaromarkering och en anmärkning för sen ankomst. Han hade tydligen lyckats komma loss från sofflocket, men dock inte i tid…

Det blev en liten Elitkakspaus efter avverkat varv. Dock utan att skölja ner den för att det hade bildats en ispropp i vattenryggsäcken. Detta trots att den blåsts ur efter varje dricktillfälle. Nästa träning på söndag kl 10. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Tom och öde samlingsplats.
Elitkakspaus!
Kvällens runda. Vid 1:an (vänster om Ålstorp) så sågs rådjuren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + tretton =