Testosterongrupp!

Samling vid Fotbollsgolfen.

Söndag 4 mars. Vintern fortsätter. Snön från fredagen låg kvar trots att det var blidväder under lördagen. Dubbdäck på. Piruetten meddelade via SMS att han inte visste om han skulle cykla. Elitaren tog ett varv hem om honom för att höra om han bestämt sig. Jo, det hade han. Han skulle morna sig och dricka kaffe, sedan skulle han rulla ut själv en runda. Med detta besked så svingade sig Elitaren åter upp i sadeln och trampade iväg mot Saxtorp med dubbarna smattrande mot asfalten där den tittade fram genom snötäcket. Skönt med dubb, tänkte Elitaren när han rullade må den till is packade snön. Men när han passerat Ålstorp så försvann i princip all snön. Där hade det inte fallit många flingor.
I Saxtorp var det tomt, men Elitaren var i god tid. Istället för att stå och vänta så rullade han ett varv runt på stigarna runt dungen där Fotbollsgolfen är belägen. Efter avverkat varv så droppade det in lite folk, Bokis, Andora och en handfull till.

Två grupper blev det. En testosteronfylld snabbgrupp där tre cyklister drog iväg och en ”gubbagrupp” där övriga hängde på. Ut på röda slingan i Saxtorpsskogen. Vid loopen så var det lite uppkört då de höll på att hämta in veden från de träd som fällts. Ett par gubbar höll på med detta. En som körde traktorn med skotvagnen och en annan gick omkring och svingade motorsågen. Men klungan kunde passera med ett glatt hej-hej som besvarades lika glatt. På väg genom granet som mynnar ut vid dagiset så kom en av snabbisarna och en stund senare kom en annan mötande. Det var tydligen tävling i snabbgruppen. Den tredje syntes ite till.

Varvet avverkades utan några speciella händelser. Elitkakspaus så klart där man fick fyllt på depåerna. Då dök den tredje i snabbgruppen upp och anslöt. Dock avböjde han Elitkakan som erbjöds. När kakorna var uppätna så vände Bokis och Elitaren hemåt medan de övriga fyra jagade ut på ett varv till.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen Saxtorp.

Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb/

Elitkakspaus efter fullbordat varv.
Vad är det du har där bak?
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =