MTB med blodvite!

Kicken & Asmundtorpskan väntade i Saxtorp när Bokis och Elitaren anlände.

Söndag 22 oktober. Det eländiga blåsande hade som tur var dragit bort. Det var stilla och ganska fint med cirka tio plusgrader. Mannen med läderveken hade lovat att solen skulle kunna titta fram under dagen. Det hade ju varit skönt med någon stråle sol. Bokis kom punktligt som vanligt till Elitaren. När MTB’n var avhängd från bilen rullade man så iväg mot Saxtorp. Man passerade några små barn som stod och hoppade i en vattenpöl. Ett par år gamla då är de lättroade…

I Saxtorp stod Kicken och Asmundtorpskan väntande. Som vanligt lite dividerande om var man skulle köra. Bokis hade lite bråttom hem och ville stanna i Saxtorpsskogen. Med ålderns rätt fick han bestämma. Det var spännande att se hur mycket som blåst ner på slingan. På vägen från Hänkelstorp till Samlingen i Saxtorp hade man sett några träd som fallit. Men det enda som var ett hinder på den vägen var i början av stigen till parkeringen. Men där hade någon vänlig själ sågat av grenarna på den tallen så att man kunde kliva över. Det är bara att hoppas på att det kommer någon med en större såg så att även stammen han kapas av för fri framfart.

Det låg många tallruskor och kvistar på marken. Men som tur var låg det inte träd över stigarna. Men de små kvistarna kan ju ställa till det de också. Kicken fick stanna ett antal gånger för att peta bort ris och grenar ur transmissionen. Annars rullade det på bra. Man kunde dessutom hålla sig på slingan hela varvet utan felåkning!

Efter avklarat varv var det så klart dags för Elitkakor. Här fick Bokis näsblod när han skulle snyta sig. Som tur var hittade han någon liten papperslapp att stoppa in i den blödande näsborren. Klart, så var det till att rulla vidare till Hänkelstorp.

Nästa cykling på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Vi samlas då som vanligt vid parkeringen på Hagensvägen i Saxtorp. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

Här trampas det på längs Kaninstigen!
Näsblodsstopp och Elitkakspaus.

¨Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 5 =