Kursbestämmande rötter i skogen!

Elitkaks- & pinkpaus efter avverkat varv.

Torsdag 26 oktober. Ingen vind men ett lätt, lätt duggregn verkade ha parkerat sig över västra delen av Skåne. Men regnet var så lätt att det nästan gick att räkna som hög luftfuktighet. Det var bara att swinga sig upp i sadeln och trampa norrut mot Saxtorp tillsammans med Bokis. Det är ganska mörkt redan vid 17:30-tiden. Bäst att tända lyset så att man syns ordentligt. Framme i nittograderskurvan på travbanan såg man en annan cyklist på andra sidan 110:an. Kicken, så klart. Han stod där för att möta upp när Bokis och Elitaren kom. Tillsammans körde trion till parkeringen vid Hagensvägen via Svanabacken. Man anlände nästan prick 18:00. En stunds väntande, men ingen med dök upp.

Så rullade man ut på kvällens träningsvarv på den före detta cerise slingan. Nu hade duggregnet avtagit och upphört. Men rötterna var fortfarande blöta och hala. Det gäller att hålla koll på stigarna framför sig. Lite besvärligt nu när man måste hålla koll på vart slingan går. Det blev en och annan okontrollerad sväng där någon illasinnad rot tyckte att cyklisten skulle köra åt något helt annat håll än vad han gjorde. Lite hicka fick man vid några tillfällen men inget värre än så.

Bit för bit avverkades slingan. Inga träd hade det röjts förutom den tall som låg över stigen till parkeringen. Det trädet var prydligt uppsågat och lagt vid sidan så att det blev fri passage. Någon patrull borde sändas ut och ta rätt på vindfällena. Vi cyklister kan i värsta fall hoppa av cyklarna och klättra över vindfällena. Men man ser många äldre som går i skogen. Äldre som har det lite svårt med balansen och att lyfta på fötterna. Barnvagnar har heller det inte så lätt att ta sig fram. Dessutom finns det träd dom hänger och kan falla ner. Det kan bli riktigt farligt! Så snälla. Ta en runda och röj upp.

Efter avverkat varv var det som vanligt stopp för Elitkaka och kanske slå en liten pink. Dessa aktiviteter kryddades med lite allmänt ljug innan man då rundade av och rullade hemåt. Kicken mot Landskrona och de båda andra mot Hänkelstorp. Nästa träning på söndag kl 10:00. Vi samlas som vanligt i Saxtorp, parkeringen Hagensvägen innan vi rullar ut i skogen. Vi siktar på att rulla över till Järavallen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

MTB:er på rad i skogen.
Det mumsas Elitkaka.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 13 =