Hundvädersrunda med överraskning på slutet!

Bokis gör sig redo för träningen medan han muttrade några köttigare eder över vädret…

Söndag 29 oktober. Lågtryck och regn. En kik på DMI’s radarbild såg det ut som att det nog skulle klarna upp lite efter 10-draget. Som tur var duggregnade det bara lite lätt. Bokis kom punktligt och svor lite över vädret. Men det är ju inte så mycket annat att göra än sätta igång med cyklandet. Blötan gör det lite kallare. Men efter några kilometers trampande börjar värmen så smått smyga sig på igen. Framme i Saxtorp var det tomt och öde. Men då dök plötsligt Kicken upp längs Hagensvägen och strax efter honom även Kock Rynke. Kock Rynke kom på gravelbike och skulle inte hänga med ut i skogen. Han ville bara kika förbi och säga hej. Trevligt!

Efter lite snack rullade Kock Rynke iväg ut på vägarna igen medan trion på MTB ställde kosan mot slingan i Saxtorpsskogen. Ja, Elitaren hade försökt rösta igenom en sväng till Järavallen, men blivit nerröstad av gubbajevlarna. Han fick gå med på Saxtorpsskogen i utbyte mot löfte att köra på Järavallen nästa söndag. Trots det blöta vädret var det en hel del som var ute med sina hundar. Det brukar annars vara ganska tomt och öde vid denna väderlek.

Allt rullade på medan man letade sig runt den övermålade slingan. Enda stoppet blev när man kom upp på Kaninstigen fösta gången. Här ville Kicken stanna till och putsa sina glasögon. Men då han har slipade glas innanför sportglasen hade det bildats imma som han inte kom åt att putsa bort. Brillorna fick het sonika stuvas ner i cykelväskan och Kicken fick lita till sin ledsyn resterande av träningen.

Varvet avverkades utan några missöden. Noteras kan att man fortfarande inte röjt vindfällena utan fortfarande på ett antal ställen ligger det träd över stigarna. I sedvanlig ordning avslutades varvet med Elitkaka. Då kom det en dam, som man kört om ett par gånger i skogen, promenerande med sin Svensk-Danska Gårdshund. Jodå, hon lät sig väl smaka när även hon blev bjuden på Elitkaka. Kicken drog igång en diskussion om slingan, övermålningarna osv. Så ställde han frågan till damen om honkände någon Tallinger. Det blev tyst en liten stund innan den förvånade damen svara de; Det är jag… varvid det var Kicken tur att bli stum av förvåning. Kicken har forskat lite i vad som hänt med slingan och syftet med övermålning. I detta arbetet hade han även pratat med damen i fråga, Tallinger!

Efter en liten pratstund rullade man hemåt, betydligt våtare än vad man trott från början. Men det våta torkar ju igen, så det är ju inte något problem. På torsdag har Elitaren förhinder med Bokis och Kicken har bestämt att köra från parkeringen, Hagensvägen, Saxtorp kl 14:00. Är det någon som är sugen är det bara att hänga på!

Här anländer Kicken tätt följd av Kock Rynke.
Kicken bekantar sig med Tallinger som han pratat med i telefon.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + elva =