Äntligen Järvallspremiär!

En pigg och avspänd Bokis hälsar Kicken välkommen till träningen.

Söndag 5 november. Milt och stilla väder men ett lätt duggregn föll från ovan. Bokis var lite överraskad av regnet. Hemma i Kävlinge hade det varit helt torrt. Så han hade inte tagit med sig vare ssig regnjacka eller skoskydd. Elitaren tröstade honom med att regnjacka var knappast något som man behövde idag för att regnvädret skulle dra bort norrut. Han erbjöds dock att få låna ett par gamla skoskydd, vilket han avböjde. Då återstod det bara att trampa vidare mot Saxtorp för att möta upp andra träningsugna.

Framme i Saxtorp var det alldeles tomt och öde. Inte en kotte att se, jo förutom tallkottarna så klart… Men det var fortfarande fem minuter kvar till tioslaget så hoppet var inte helt ute. Se där kom ju Kicken iförd sin gula regnjacka. Det första som kunde höras ur han mun var en kraftig, köttig ed om dagens väder… Kicken är ju inte något större fan av regnväder, om man säger… När gallan var utspydd kunde han berätta att han varit i kontakt med kommunen angående att de målat över markeringarna. Förklaringen som gavs var att kommunen hade ansvar för att hålla slingorna i ordning. Då menade de att det kunde bli förväxling med den slingan som vi cyklat i femtontalet år. Det känns inte riktigt som något argument utan mer som ett ”hitte-på” för att ha någon ursäkt…

Men idag var det Elitarens tur att välja var man skulle cykla. Då föll valet givetvis på Järavallen. Elitaren hade ju försökt få till en Järavallsrunda många gånger i höst men då hade Bokis och Kicken gaddat hop sig och röstat ner det förslaget. Men idag skulle det alltså bli av för att det var upp till Elitaren att välja… Som vanligt en liten sväng i Saxtorpsskogen innan det bar av mot Järavallen. Men innan det hann man med att lyfta undan ett litet träd som låg över stigen. Kommunens röjning av stigarna är inte speciellt på topp om man säger. Tur att det finns starka Cyklofånar!

Vid Välanbäcken låg det en död häger. Det var väl också det enda viltet som syntes till på rundan förutom en ekorre som snabbt klättrade upp i ett träd när cykeltrion rullade förbi. Ute på Järavallen var det väldigt lite aktivitet. Knappast några bilar alls. Det var väl duggregnet som skrämde bort folk. Efter en kort paus rullade man så ut på slingan för säsongens premiärtur. Det var ju lite spännande att se hur blött och kletigt det kunde vara i spåret. Men det var faktiskt inte så kletigt som man kanske kunde ha trott. Visst var det pölar lite här och var. Men inte som det har varit någon gång där man inte hade kunnat styra utan att dyngan bestämde på vilket håll man skulle. Men så inte idag alltså. Några träd hade fallit sedan förra vintern, så klart. Men stiftelsen hade ju röjt upp det snyggt. Det var bara ett ställe där en rotvälta tagit med sig stigen så att det blev en lite annan sträckning på stigen än innan. Bokis missade detta och fick lite markkontakt där. Men inga skador, bara lite lera på brallorna.

Rundan rullade på sedan utan några incidenter eller malörer. Dock så kändes det i benen att det var länge sedan man trampade runt på Järavallen. Den slingan är betydligt mer trixig och krävande än Saxtorpsskogen. Men kul är det!

Efter avverkat varv blev det så klart en liten paus med Elitkaka innan man fortsatte hemåt i det nu faktiskt fina vädret. Det hade slutat duggregna och ljusnat lite grand. Väldig svag vind och hög frisk luft kombinerat med runt tio plusgrader. Vad mer kan man begära av vädret i november?

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på!

En kort paus innan man rullade ut på Järavallsslingan,
Elitkaspaus efter avverkat varv.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 4 =