En hårsmån från explosion!

Bokis anlände i duggregnet.

Torsdag 9 november. Det mesta av regnet hade dragit bort. Det var bara ett pyttelitet duggregn kvar när Bokis anlände till Elitaren för torsdagscykling. I och för sig hade det inte störtregnat under dagen heller. Men det hade kommit lite dryg fyra millimeter. Men regnet är ju inte något att bry sig på, Det är ju bara utomhus. Gubbarna äntrade sadlarna och trampade iväg mot Saxtorp. Där stod Kicken och väntade lite oroligt. Bokis och Elitaren hade tagit det lite extra lugnt på vägen dit för Bokis hade fått en Covidspruta idag så man var en eller två minuter sena. När Kicken såg de båda sänktes hans axlar och man kunde höra hur han andades ut.

Det var inte så mycket att vinka på utan att rulla ut på slingan efter att ämnet ”Paddrickare” blivit avhandlat. I dagens spalt med Bo Bergman hade någon ställt frågan om vad ”Paddrickare” var för något. Detta för att detta för att frågeställaren sett skyltar i Ålabodarna med ”Paddrickargränd” och ”Paddrickartorget”. Ingen enhetlig tolkning fanns så diskussionerna kommer nog att fortsätta…

Ikväll var det kletigare än vanligt i spåret. Vist kanade man lite fram och tillbaka på rötterna men det blev ingen ”batangis”, vurpa alltså. Detta ord kommer Kicken att skicka in till Bo Bergmans torsdagsspalt för att försöka utreda var det uttrycket kommer från och hur det uppstått. Fortsättning följer framöver.

Trots avsaknad av markeringar på slingan lyckades man ta sig runt utan några egentliga malörer. Visst fanns det några frågetecken, men allt rullade på och runt hela slingan kom man utan mankemang. Efter Elitkakspausen återstod det bara att rulla hemåt. Kicken mot Landskrona och de båda andra hörarna mot Hänkelstorp. När man kom ut på Stora Byvägen kände Elitaren att det var något konstigt med backdäcket. Bokis som låg efter kunde inte se att det var skevt eller så. När det var grusväg kändes inte något konstigt. Men så fort man var på asfalt kändes det väldigt konstigt. Roff, roff, roff, liksom. Mycket konstigt. Väl hemkomna och igång med att spola av cyklarna så kunde man till sist konstatera att bakdäcket var sprucket och att slangen tittade ut i en bubbla. ”roffet” kom från att bobblan tog emot ramen en gång varje varv. Det blir till att inhandla nytt däck imorgon och prisa lyckan att det inte blev en explosion på vägen hem…

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen för en fin ”Fars Dags Runda!. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus efter avverkat varv.
Här ser vi hur slangen sticker ut och försmädligt räcker tunga åt Elitaren…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 5 =