Levande Lövis jagade fullfjädrade flickor!

Kicken och en levande Lövis var på plats när Bokis och Elitaren kom till Saxtorp.

Söndag 12 november. Lite gubbacykling passar väl font på självaste Fars dag. Det tycke i alla fall kärntruppen i Cyklofånarna. Bokis kom punktligt till Elitaren som idag låg lite efter tidschemat. Men med raska steg klev han ut i förrådet där den nyservade MTB’n hängde. Efter torsdagen var det ju tvunget att byta bakdäck då det gamla sprack. Samtidigt fick gubbajeveln tummarna ur och bytte kedjan och kassetten. Med förhoppning om en bra start på träningen hakades cykeln ner på ett platt bakhjul… Punka… Suck… Det svors en liten ed inombords för att han varit så snål och inte bytt slang också när han bytte däck. Det var bara att kränga av slangen, peta dit en ny för att känga på däcket och pumpa. Det gick faktiskt bra utan några problem. Ibland kan det ju vara hart när omöjligt att kränga på däcket igen. Men idag flöt det på bra.

Det blev ett lite högre tempo än vanligt för att komma någorlunda i tid till Saxtorp. Där stod Kicken tillsammans med en levande Lövis. Det hade man ju inte väntat sig. Det var ju jättelänge sedan han visade sig. Jättekul att han hittat tillbaka. Efter en kort runda i Saxtorp rullade man över mot Järavallen via Välandalen. Då det var fint väder, bra mycket bättre än det duggregn som tidigare utlovats, så var det många ute i skogarna och på stigarna. Många med en eller flera fyrbenta ”loppcirkusar”. Som vanligt så stannade man till en stund vid starten på Järavallsslingan. Två fullfjädrade flickor rullade ut i spåret på sina heldämpade MTB’s. Efter en minut eller två rullade Lövis iväg för att jaga flickorna. I ett huj var han så borta och de andra tre gubbarna masade sig iväg ut på slingan de också. Strax innan ”Dödsstupet” stod de båda flickorna stilla så att även Elitaren, Kicken och Bokis kunde komma förbi. Lövis hade så klart redan passerat dem. Det var lite imponerande av Kicken som idag stod på betydligt bättre än vad han brukar. Tydligen inte lika rädd för rötter och dynga som innan. Jättebra! Fokuserar man för mycket på faror och små hinder har de en tendens att bli värre än vad de egentligen är. Farhågorna blir då självuppfyllande profetior. Som tur var lades profetiorna hemma idag! Varvet avverkades utan några egentliga malörer uteom på hemvägen längs med lithorinavallen där Elitaren kanade på en rot och höll på att hamna i fårstaketet. Men lyckligtvis lyckades han häva vurpan och kunde fortsätt det sita några hundra metrarna till målet.

Vid målet satt och stod det gott om folk med små barn. De skulle försöka grilla korv. Men av oset att döma blev nog de korvarna ”grillade” på tändvätska som låg och småbrann. Det var inte någon fjutt i glöden, bara en os av tändvätska som gav huvudvärk. Efter Elitkakspausen var det bara att rulla iväg hemåt så man slapp tändvätskeoset…

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. MTB med samling vid parkeringen Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hålla på. Glöm inte lyse bara!

En kort paus innan man jagade ut i spåret efter de fullfjädrade flickorna!
Elitkakspaus i tändvätskeoset…

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =