Cyklofånarnas egen I-or!

Bokis spanar förgäves efter fler träningskompisar vid parkeringen, Hagensvägen.

Torsdag 16 november. Mannen med läderveken hade hotet med ett fasligt regnande och i värsta fall snö. En snabb kik på radarbilden i förmiddags visade att regnvädret skull dra över lite efter lunch. Kicken gjorde dock en helt annan analys. Han skrev att han sett radarbilden och nu hade bokat spinning istället. Kicken är ibland lite av I-or bland Cyklofånarna. Lite deppig och melankolisk, ser problem som egentligen inte finns. Regnet hade dragit undan med god marginal när det var dags att rulla iväg. Jovisst kom det några daggdroppar. Men det var inte något som man märkte av förutom att de blinkar till i skenet av cykellyset. Bokis och Elitaren rullade iväg till Saxtorp för att se om där var någon mer som var cykelsugen denna dag.

Framme vid Parkeringen, Hagensvägen var det och förblev tomt förutom Bokis och Elitaren. Det var bara att rulla ut på slingan för att trampa runt. Visst var det blött. Många stora vattenpölar men inte speciellt kletigt och lerigt. Man trampade på men ganska snart hade man tappat slingan. Det var strax innan där man svänger höger runt ett grävt hål. Man snirklade runt lite och så plötsligt kom man rätt på det igen. Elitaren var lite disträ idag. Han retade sig på att Länsförsäkringar inte har reglerat skadan efter kraschen i Asmundtorp för lite drygt två månader sedan. Han får heller inte något svar när han mailar och frågar. Ett lustigt sammanträffande är att skaderegleraren är gift med en annan Cyklofåne. Är det månne den vägen man ska gå för att få ett svar?

Nu gällde det att släppa det eländet och fokusera på cyklingen och slingan. Bara att trampa vidare med fokus och runda ”loopen”. Det var tung bana idag. Det var lite av ett styrkepass kan man säga. Efter et tag började mjölksyran kittla i Elitarens lår. En mer öde skog än Saxtorpsskogen denna kväll kan man nog inte tänka sig. Inte en enda kotte var ute och rörde på sig. Heller inte några hoande ugglor eller en enda rumpa från något rådjur kunde siktas. Varvet avverkades utan några fler speciella malörer. Visst fick Elitaren kvistar i bakväxeln några gånger och några vägval var lite osäkra. Men man klarade av att hålla sig på slingan så att man kom fram till Elitkaksstället där träningsvarvet avslutas.

En kort paus där innan man vände kosan mot Hänkelstorp igen. Bokis var fortfarande pigg och satsade i alla småbackar på hemvägen. Men Elitaren hade inte något att sätta emot. Så Bokis tog alla ”Bergspris” på hemvägen. Gubbaj-v-l…

Näst träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid parkeringen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna att hänga på!

Elitkakspaus efter avverkat varv.
Som synes blev inte cyklarna speciellt leriga ikväll.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 20 =