Tungtrampad bana!

Bokis & Kicken vid samlingen i Saxtorp.

Söndag 19 november. Som tur var så hade frosten släppt. Men det var bara en tre fyra grader över nollan. Mannen med läderveken hade som vanligt hotet med en massa regn. Men en kik på radarbilden visade att det var nog betydligt överdrivet. Visst var det lite regn på gång, men det såg inte så farligt ut. Bokis kom punktligt som vanlig för att göra Elitaren sällskap till Saxtorp. Det var ganska rått i luften. Vinden var riktigt bitande. Men det är ju en fördel med MTB att man kan köra inne i skogen där det är lä. Framme vid parkeringen, Hagensvägen, stod Kicken och väntade. Någon mer dök inte upp. Lövis hade aviserat att han inte skulle komma på några veckor för det hade planerats in andra aktiviteter. Asmundtorpskan har nog gått i ide, Det var länge sedan hon var med. Men vem vet. Kanske hon vaknar till när vårsolen kommer om några månader?

Det var bara att rulla ut på lilla Saxtorpsslingan innan man tog sats och tog sig över till Järavallen via Välanbäcken. Det var ovanligt få ute i skogen idag. Någon enstaka var ute och rastade sin hund. Men annars var det närmast stendött. Ute på Järavallen var det heller inte speciellt många. Någon enstaka bil stod parkerad där, men inte mer.

Efter en kort paus var det till att ge sig ut i spåret. Det var inte alls lika kletigt som man kanske skulle kunna ha trott. Visst fann det gyttjepölar men inte utan att man kunde styra i dem. Man har ju varit med om att det har varit så kletigt att det inte gick att styra utan att man fick förlita sig på att ödet och naturen ville en väl och då skicka cykeln på önskat håll… Men idag rullade det på bra även om banan var tung. När det är blött i marken blir det ju mer tungtrampat. Det får man ta positivt och tänka att när det är tungt blir det ju lite extra styrketräning.

Varvet avverkades utan några missöden eller incidenter. Tillbaka igen vid starten blev det lite tid för Bokis att stretcha ut lårmusklerna och för Elitaren att prassla fram påsen med Elitkakor. När kakorna var svalda rulladen man iväg igen. Denna gången hemåt. Man får inte stå stilla för länge för då hinner man kallna. Då man är svettig blir det extra kallt. Så det är bara till att trampa på så det visslar om det oh ålla en bra temperatur. Något regn hade man heller inte sett något av, vilket var skönt. Men låren var ganska stinna på mjölksyra på både Bokis och Elitaren. Dock hade Bokis lite pulver kvar och kunde hänga av Elitaren i alla backarna på hemvägen. En otrolig gubbajevel, speciellt med tanke på att det bara är vå månader kvar tills han fyller 90!

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid parkeringen. Alla cykelsugna är välkomna att hänga på. Glöm inte lyset!

Kicken pratar med hela kroppen vid Elitkakspausen.
Jodå, både cykel och fossingarna behövdes spolas av.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =