Irrfärd och stigfinnande!

Bokis redo att ge sig ut i skogen,

Torsdag 19 oktober. Det var ett fasligt blåsande men som tur var torrt. Risk för regn var utlovat, men det såg inte så hotande ut. Bokis kom rullande punktligt i vanlig ordning. Vinterkläderna var på för nu var det bara en handfull plusgrader som då kombinerades med en väldigt frisk ostanvind. Brrrr, det var baraa att sätta igång och trampa för att få upp värmen. Det är ju så om man fryser lite lätt i början brukar det visa sig att man är rätt klädd när man fått upp värmen i kroppen efter några kilometrar. Detta tänkande fungerade även idag. När man kom på travbanan så stod Kicken och väntade vid stora vägen 110:an. Tillsammans avverkade man sedan Svanabacken och den sita biten till parkeringen vid Hagensvägen. Ingen mer dök upp. När klockan var några minuter över sex rullade man ut på slingan.

Det tar inte många meter när man kommit ut på slingan innan man får hoppa av då det ligger vindfälle och blockerar. Det är för trixigt att cykla. Styret är för brett för att komma genom. Men strax är det upp i sadeln igen för att trampa på. Lite lurigt att hitta efter att mörkrets makter varit framme och målat över markeringarna. Men med tungan rätt i mun och att man är på alerten så hittar man slingan. Men fel blev det. Första gången när Elitaren missade svängen tillbaka i ”loopen”. Men det var lätt fixat, bara att backa tillbaka så var man på spåret igen. Men lite senare tappade man spåret och kunde inte hitta tillbaka igen. Då provar vi blå slingan, tyckte Elitaren. Det var ju blå markering där. Ett litet tag lyckades man hålla sig på blå slingan. Men den är inte speciellt bra utmärkt så hux flux hade man tappat den också. Det var bara att hugga till med en annan stig. Den stigen blev smalare och smalare och allt mer igenväxt och kom ut längs en åker. Så syntes det några hus och man följde stigen ditåt och man kom upp på asfaltväg som löpte upp till Kaninstigen! Precis där man brukar komma ut, men då från ett annat håll. Jippie, då var man ju på slingan igen!

Kaninstigen ner förbi Scoutstugan för att vika in i skogen igen. Ytterligare ett träd blockerar stigen så man får stiga av och klättra över björkstammen. Allt rullade på och från och med nu lyckades man hålla sig kvar på slingan utan några fler felåkningar. När varvet var avverkat så visade sig att man cyklat ungefär lika långt som vanligt. Lärdomen blev att det är inte lättare att följa blå slingan som dessutom inte är lika roligt som den vanliga. Den har mest vägar som går rakt fram och inte så mycket slingrande småstigar.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp, MTB. Samling vid parkeringen Hagensvägen. Alla träningssugna välkomna att hänga på!

Kicken med pricken på näsan!
Elitkakspaus efter avverkad runda.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =