”Du är duktig du…”

Kicken pratar GPS-teknik vid samlingen.

Torsdag 12 oktober. Det var ett fasligt blåsande om än inte kom upp i de styrkor som mannen med läderveken hade förutspått. Som tur är blir man inte påverkad av vinden på samma sätt i skogen som på landsväg. Träden läar ju bra. I vanlig ordning kom Bokis pigg och glad spot on time. Så det var bara för Honom och Elitaren att rulla iväg mot Saxtorp. Precis innan dungen vid fd Fotbollsgolfen kom Kicken mötande och gjorde sällskap med de båda andra till parkeringen. Där väntade man en stund, utan att någon mer dök upp. Nähä, då blir det en stolt trio ikväll alltså, tänkte man och trampade ut i det fd cerise spåret. Det var spännande om man skulle hitta runt efter att mörkret fallit nu när mörkrets makter varit framme och målat över markeringarna.

Allt rullade på bra. Första delen av slingan är ganska enkel att hitta runt på. Men allt flöt på förutom att Bokis lyckades få in lite grenar i hjul och växel ett par gånger. Men efter att ha pillat bort riset var det bara att fortsätta igen. Halvvägs igenom slingan ungefär var det dags att tända lysena för då var det ganska mörkt. Med lysena på fortsatte man trampa på.

Vid Ulmestigs mötte man ett par andra som var ute. Det var en pappa med en liten knatte. Båda på MTB. Skillnaden var att pappa hade vare sig hjälm eller bakljus, vilket knatten hade. Elitaren sa till honom att ha hjälm han också om han ville att knatten skulle fortsätta med hjälm. Detta uppskattades inte av honom. ”Du är duktig du” sa han uppretat. Ja, det är jag, svarade Elitaren. Jag har utbildat i ledarskap. Det är ju så att ledarskap är inte vad man säger utan vad man gör. Du måste leva ditt ledarskap och själv följa det du begär av andra. Kapitel 1A i ledarskap.

Cyklofånetrion körde om och fortsatte sitt trampande på stigarna. Allt rulade på i sin bokstavliga mening. Inga fler kvistar någon stans utan allt gick som det skulle. Enda missen/felkörningen på hela rundan var att man missade den lilla stigen till vänster ut på ”pumptracket” den lilla böljande stigen strax innan man var framme vid övergången mot stigen till Välandalen/Järavallen. I allt övrigt hittade man runt trots alla övermålade markeringar.

På söndag är både Kicken och Elitaren på villovägar. Någon annan får gärna skriva på Facebook och dra ihop träningssugna.

Nu har lysena tänts.
Bokis rensar kvistar ur bakhjulet.

Kvällen runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =