Mörkret makter påstrukna!

Jodå, det är två Cyklofånar på bil, eller nästan i alla fall, även om det är tomt i mitten…

Söndag 8 oktober. Så var det dags igen för Elitaren att sätta sig i sadeln. Lite drygt tre veckor efter kraschen i Asmundtorp. Racern är fortfarande på verkstad då det var ett antal veckors leveranstid på framgaffeln. MTB var det enda till buds stående medlet för en cykelsugen Elitare. Så, så fick det bli. Bokis dök upp spot on time vid Elitarens boning så att de båda kunde följas åt till Saxtorp. Där väntade Asmundtorpskan och Kålle. Båda på MTB. Tanken var att hålla sig i Saxtorpsskogen hela tiden. Bokis var lite konstig i halsen och ville inte anstränga sig för mycket. Elitaren har ju fortfarande sviter i vänsteraxeln efter kraschen. Så han stannade gärna i Saxtorpsskogen och ta det lugnt och hålla sig borta från alla vurpor.

När klockan var någon minut över tio rullade man iväg ut på cerise slingan, eller rättare sagt det som varit cerise slingan. Härom veckan hade ju någon vänlig själ fyllt i de bleknande markeringar. Men nu hade mörkrets makter varit på besök och målat över kanske hälften av alla markeringar eller kanske ännu fler än så. Som tur är har man ju cyklat runt slingan i, ja det måste väl vara 15-20 år sedan den dök upp. Så slingan är ganska väl inövad i ryggmärgen vilket gör att det går att ta sig runt ändå. Men ett par missar eller nästan missar blev det. Det gäller at vara på spänn hela tiden och inte sitta i andra tankar. Då tar man sig runt. Det är tråkigt att man lägger energin på att måla över markeringar istället för att röja upp vindfällena efter hans vilda framfart. Röjning är en mycket mer konstruktiv handling än att måla över markeringar.

Helt ensamma i skogen var man inte. Det var rätt många som var ute och rastade sina hundar. Jo, hundar, för de flesta hade mer än en i koppel. Några kunde man tro drev ett hundhotell eller var någon magnat inom kennelklubben. Varvet kunde avverkas utan några problem. Avlutade gjorde man som vanligt med Elitkakor. Därefter vände Kålle mot Landskrona igen medan de övriga tre rullade söderut. Ja, Asmundtorpskan skulle inte hem. Mu hade hon värmt upp och skulle ut för att ta ett varv eller två på Järavallen! Oj, oj, oj, sa Bokis och Elitaren med en mun och skakade på huvudena. Nej, ett varv i Saxtorp fick räcka. Det var ju sex kilometer för att ta sig hem igen. Det fick vara nog för gubbarna.

Nästa träning på torsdag kl 18:00. MTB kör vi då och samlas vid fd Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Kålle. Bokis & Asmundtorpskan trampar på längs Kaninstigen.
Elitkakspaus efter avverkat varv.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − arton =