Pulsrunda med ambulansfärd!

Samling vid Puls Arena.

Torsdag 14 september. Lite svalare väder men fortfarande fint för årstiden. Den korta kostymen kompletterades med armvärmare och så var klädseln perfekt. Elitaren rullade iväg genom Saxtorp och Häljarp för att där ta ”Supercykelvägen” till Landskrona och Puls Arena. Där väntade A-sson. Efter en liten stund rullade även Flärpen, Silverpilen, Torbjörn & Josefin in. Men se där, var det inte Kicken som kom på MTB! Han hade kört av växelwiren och hade inte fått det reparerat ännu. Han kom bara för att vara social och rullade sedan iväg mot Saxtorp för att göra en okulärbesiktning av slingan där. Det övriga gänget, de med racercyklar rullade ut på en Trää-runda.

Ut mot Säby för att svänga mot och genom Tullstorp och vidare mot Råga Hörstad. Eftersom där var tre med rakade ben och en med tatuerade dito rullade det på bra. Det var bara att trampa på och bita ihop för att inte tappa rullen. I Råga Hörstad fortsatte man så mot Asmundtorp i god fart. Nästan framme vid 110:an hörde Elitaren rop från Flärpen och Silverpilen som låg längst fram. De bromsade kraftigt vilket Elitaren också gjorde. Dock började han bromsa sekunden senare än de båda andra. En silverfärgad bil som kom mötande svängde vänster precis framför klungan. Elitaren lyckades parera så han kom mitt emellan Flärpen och Silverpilen. Enligt pulsklockan höll Elitaren 31 km/h när han dammade in i bakre delen av det som visade sig vara en Mercedes. Luftfärd och så landade han på asfalten med huvudet först och axeln därefter. Lyckligtvis miste han aldrig sansen utan minns hela förloppet.

Efter en liten minut fick Elitaren hjälp att ta sig gräsplätten vid sidan. En sjukvårdskunnig kvinna i grannskapet kom till undsättning och placerade honom i framstupa sidoläge som kompletterades med varma filtar. Ambulans och Polis larmades. Ambulanspersonalen kollade noga så att det inte var några frakturer eller annat på ryggen innan han placerades på båren och lastades i ambulansen. Ett kort Polisförhör innan ambulansen rullade till akuten i Lund. Här fick Elitaren tillbringa hela natten och följande förmiddag. Kl 01:00 var axel och högerhand röntgad. Men plåtarna skulle bedömas av en specialistläkare vilket inte sker på nätterna. Kl 10:30 fick han till sist frukost efter att man konstaterat att det var ett nyckelben ur led och inte något som skulle opereras. Det skulle ju sitta gott med frukost efter att inte ha ätit något sedan lunch dagen innan. Den glädjen förtogs lita av att tanten som delade rum med honom då höll på att saneras efter att ha bajsat på sig. Den aromen låg tung i luften. Kanske inte den bästa aptitretaren.

Strax innan lunch kom sjukresor och hämta Elitaren för hemfärd med vänsterarmen i mitella vilket den ska ha i två veckor. Tack all härliga goa träningskamrater och givetvis även den sjukvårdskunniga kvinnan, för hjälp & stöd till Elitaren!

På väg ut mot Säby.
Här pysslas Elitaren om av den sjukvårdskunniga kvinnan och ambulanspersonalen.

Rundan, så länge den varade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 4 =