En eldig runda med Asmundtorpskan!

Samling vid Fotbollsgolfen.

Söndag 10 september. Indiansommar skulle man kanske kunna kalla det. Indiansommar är det när det blir sommarvarmt på hösten. Men enligt definitionen så bör det ha varit en frostnatt. Brittsommar kan det kallas om den infaller runt 7 oktober. Nu ska vi inte trassla in oss i begreppen utan bar nöjt konstatera att det var varmt, soligt och väldigt svag sydvästan. Vädret verkade ha lockat ut många andra att cykla också. På väg till Saxtorp mötte Elitaren bland annat en trio som körde lagtempo! I Saxtorp var där tre cykelsugna samlade när Elitaren ganska punktligt rullade in.

Det krävdes inte något längre rådslag för att besluta sig för att köra en Habo Ljungrunda. Sydvästan talade för detta. Dessutom är det en ganska platt runda med tanke på Bokis som haft det lite tungt den senaste tiden. Det var bara att snirkla sig ut på Stora Byvägen och trampa söderut mot Barsebäck. Ganska snart så kom Asmundtorpskan mötande! Tjo och hej, bara gör en U-sväng och häng på, manades hon. Jodå, hon lydde de glada tillropen och hängde på.

Nere i Barsebäckshamn var det som vanligt cykelvägen mot Lödde som gällde för att sedan ta vägen in om sandskogen. Nu trodde man att man kunde ta sig fram vid vägarbetet på Barsebäcksvägen och svänga in på Valhallavägen. Men si, där fick man tji… Det var bara att vända om för att ta den upptrampade stigen mellan husen. Så var man på rull igen. Lödde avverkades och man fortsatte mot Borgeby Slott. Flädie och så över vägen mellan Bjärred och lund för att ta sig den sista biten till vändpunkten i Habo Ljung. Ett par kilometer innan där blev man omkörda av en elcykel i hög fart. Swish så var han förbi och försvann som en prick i horisonten. Klungan höll då ungefär trettio knyck så elcykeln höll nog det dubbla i alla fall. En något olaglig farkost alltså. 250W och 25 km/h är det som gäller för elcykel. Överskrids detta ska de registreras som MC/moped.

I vanlig ordning bjöds det Elitkakor i Habo Ljung. Frågan kom upp var Kicken höll hus. Jo, kunde man meddela att han var cykeltomte på Söderåsen denna helg, Men vem vet, han kanske kommer tillbaka och hittar sina gamla vanor att cykla med Cyklofånarna… Då var det bara att trampa norrut igen. Genom Bjärred och Borgeby mot Lödde. Dock var cykelvägen avstängd i höjd med vägen mot Borgeby slott. En brandbil stod är och höll vakt på en halmstack som var på g att brinna ner. Vid rondellen i Lödde ett kort stopp för att vinka av Bokis som nu rullade mot Kävlinge och sofflocket där. Där kom det då en kille skyddsväst? Rullande på en enhjulig Segway. Ett underligt ekipage! De fyra kvarvarande rullade norrut. Elitaren vek av i Hänkelstorp mot sitt sofflock medan de kvarvarande tre trampade vidare norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18:00 i Landskrona. Vi tränar då med Örestadcyklisterna och utgår från Puls Arena. Glöm inte att ha ordentligt lyse på cykeln. Mörkret faller både snabbt och tidigt numera.

Här trampas det på söderut med Kock Rynke i spets.
På hemvägen var cykelbanan avstängd i höj med vägen mot Borgeby Slott där det brann i en halmstack.

Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =