Pulsträning deluxe!

Här trampas det på i motvinden mot Trää.

Torsdag 7 september. Sommarvädret har återvänt. Blå himmel, en bit över tjugo grader och väldigt svag vind. Så var förutsättningarna när Elitaren baxade sig upp i sadeln för att rulla iväg till Landskrona och möta upp andra träningssugna. Vid Puls Arena väntade Kock Rynke. Sedan droppade det in några till efter hand. En kvintett blev man denna kväll. Vinden hade tilltagit lite och ändrat riktning. Precis som väderprognosen hade förutspått, sydostan. Det var inte något svårt beslut att bestämma sig för en Billeberga-Träärunda. Elitaren försökte svänga höger utanför Puls Arena för att ta cykelvägen till Billeberga. Men där möttes han av stora protester och blev tillrättavisad och fick svänga vänster. Ut mot Säby för att sedan svänga mot Tullstorp. Med rakade ben i spets blev det ett högt tempo. Elitaren bet sig kvar trots att pulsklockan pep att pulsen var väl hög. Klungan sprack några gånger och man fick vänta in damerna som tappat rullen. Vidare mot Råga Hörstad för att där ta vägen till och genom Asmundtorp för att sedan i Norra Möinge ta vägen till den stora metropolen Billeberga. Hela tiden i ett högt tempo så att klungan all emellanåt sprack.

Efter Billeberga var det vägen mot Trää som gällde. Ganska rak motvind och fortsatt högt tempo. En bit söder om Billeberga tappade Elitaren rullen och kunde inte hämta in luckan igen. Lite längre fram tappade även Josefin rullen. Avståndet mellan cyklisterna drogs ut allt mer. Framme i Trää samlades man igen och tog en Elitkakspaus. Med darriga ben delade Elitaren ut kakor till dem som ville ha. Det var skönt att få en paus så att både turbo och puls kunde lägga sig lite.

Nu har vi fått pulsträning, sa Kock Rynke när man rullade iväg igen mot Annelöv. Nu tar vi det lite lugnare i medvinden. Jo lite lugnare blev det faktiskt. Dock en spurt mot Annelövsskylten. I Annelöv vände kvartetten mor Kvärlöv medan Elitaren drog sig mot Dösjebro för att rulla hemåt.

Nästa träning på söndag kl 10:00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla cykelsugna välkomna!

Elitkakspaus i Trää.
Lugnare tempo i medvinden mot Annelöv.

Här ser vi pulskurvan för etappen Landkrona-Trää…

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 10 =