Mjölksyra och växelstrul!

Det var träningssugna på plats vid Fotbollsgolfen.

Söndag 3 februari. Så var det dags för februaris första träning. Lite vitt slask hade det kommit under natten. Det var ungefär som florsockret på semlan. En plusgrad, lite drygt tillsammans med en isande nordvästan. Öronmuffar på och lite annat i vinterklädselväg och så mot Fotbollsgolfen i Saxtorp Där var redan tre träningssugna på plats. Någon minut senare så rullade även Bokis in.

Man började med lilla rundan i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen och rosa slingan där. Denna turen gick i lite lätt ”gubbatempo”. På plats vid rosa slingan så rullade de tre snabbare iväg med Lövis i spets. När rökmolnet efter dessa tre lagt sig så masade Bokis och Elitaren upp i sadlarna för att rulla ut så sakteliga på slingan. Det blöta vädret gjorde det tungt att cykla. Det var till att ta i lite extra för att göra fart framåt. Bitvis var det så geggigt att det var lite svårt att ha full koll på exat vilken väg man ville styra. Underlaget hade alt emellanåt andra planer på vilket spår man skulle ta. Men framåt gick det trots allt. Bokis fick lite kladd med växlarna. Kedjan hoppade ner mellan kassetten och ekrarna. De kan ha varit så att växelörat blivit lite stukat. Detta skall undersökas under veckan.

Det tunga underlaget tillsammans med strulande växlar gav Bokis rejält med mjölksyra i benen. Han var riktigt tagen när man var tillbaka vid starten igen. Då satt det ju fint med en Elitkaka för att få lite energi igen. Innan kakorna var uppätna så kom Lövis rullande. Han hade tagit ett varv till. Dock hade han valt lätt spår för att det tunga underlaget hade tagit på honom också. Men Elitkakan gjorde att färgen snabbt återvände i ansiktet igen.

Nu var det dags att rulla hemåt. Lövis mot Fotbollsgolfen där hans bis står parkerad medan Bokis och Elitaren tog vägen genom kohagen för att ta sig till Dösjebro respektive Hänkelstorp.

Bokis var tagen efter det tunga varvet på rosa slingan.
Lövis dök upp efter sitt andra varv på rosa slingans lätta spår. Tagen han med…
Dagens runda.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − fyra =