Ett – ett i vurpor!

Kicken kom punktligt, en minut innan 18.00.

Torsdag den 31 januari. Sista dagen i årets första månad. Snö och slask från helgen var borta. Temperaturen i närheten av nollan och nästan allt vitt var borta. Svag vind och ett riktigt skönt cykelväder för att vara i januari. Dubbdäcken var ersatta av de vanliga däcken och drivlinan var utbytt till glänsande nya detaljer. Det var nästan så det inte behövdes några reflexer då de nya attiraljerna blänkte så vackert. Bokis hade meddelat förhinder medan Kicken först också hade gjort det men sedan ändrat sig och sagt att han kom. Kom gjorde han också. Väldigt punktligt. En minut i sex så rullade han in på Fotbollsgolfens parkering. Elitaren och Kicken väntade ytterligare en stund, men ingen mer dök upp.

Ut i skogen på den cerise slingan. Det var väldigt tyst och lugnt. Inte någon mer som rörde sig utom de båda cyklisterna. Kicken hörde hoandet av en uggla ganska precis i början på rundan. Annars var det bara lite rasslande från växlingar och sådant som hördes. En fryst vattenpöl fick ner Elitaren på marken. Cykeln gled som om det vore en tvål i ett badkar och Elitaren brakade i marken med hela sin tyngd. Ja, seismografen i Lund fick hicka. Men det var bara upp igen och trampa vidare för att snart komma upp på Kaninstigen.

Lite senare var det Kickens tur att gå i backen. En lömsk rot fick det ekipaget att välta. Förutom en liten sträckning när han gick ner i split så hände ingenting. Så strax var de båda på g igen. Det var inte speciellt många isfläckar eller isiga rötter. Men man fick vara vaksam så man kunde ta det extra lugnt vid de ställena. Efter att det stod 1-1 i vurpor dem emellan så var det lugnt sedan. Detta heatet avslutades så, oavgjort. Men andra kul saker hände. Kicken såg ett rådjur ligga i sin lega ett par meter från stigen efter man har passerat dagiset och är på väg mot Ulmestigs. Naturupplevelse som man kan få när man cyklar i mörkret. Häftigt.

Efter avverkat varv så var det stopp för att inmundiga Elitkakor och Kicken berättade om sina flyttbestyr. Så var det dags att rulla hemåt. Kicken mot Landskrona och Elitaren mot Hänkelstorp. Hemma där så var det någon uggla som var igång och hoade. Ho-ho hooo hördes lite avlägset. Är det månne så att de börjar få lite vårkänslor? Nu är det ju inte riktigt mörkt förrän efter 17.00! Vår och sommar är på väg.

Nästa träning kl 10.00 på söndag. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering i Saxtorp. Alla glada som gillar att cykla är välkomna!

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =