Elitaren nära att bli kuggad!

Bokis & Kicken på plats vid Fotbollsgolfen i snöfallet.

Söndag 27 januari. Nu hade media hamrat ut i dagar att det skulle vara ett riktigt snöoväder idag. Ett sådant oväder att man inte skulle sticka ut näsan över huvud taget. Men media lever ju för att skrämma livet ur vanligt, hederligt folk. Tidningarna säljer ju lösnummer på det och etermedia får fler tittare och lyssnare… Bortser man från dessa domedagsprofetior och själv kollar på prognoser så ser man i regel ganska snart att det inte blir som utmålat i de svarta rubrikerna. Visst låg det lite vit, Skånsk, sorbet på marken. Emellanåt kom det nerdinglande stora snöflingor. Det var till att gå ut lite tidigare för att hinna sätta på dubbdäcken. Dubbdäcken ligger på ett extra hjulpar. Men kedjan och kassetten på cykeln hade ju passerat bäst-före-datum för länge sedan. Kassetten på dubbdäcken var däremot väldigt frisk och kry. Så det var till att byta kassett. Det går ju snabbt. Men det skulle ju strula. När alla delar av kassetten var på och det skulle skrivas fast så ville det inte att ta gängor. Till sist var det bara att inse faktum: av med allt igen och tvätta rent kassetten och så på igen. Allt slank på fint, utom en av de sista skivorna. Det var lögn i h-e. Till sist fann dock problemet sin lösning. I tvätten så hade den skivan vänts så insidan kom ut. Då passar ingenting… Men rättvänd skiva så var snart det redo för att montera på det dubbade hjulet och rulla iväg.

Dubbarna i Schwalbedäcket biter i underlaget som klorna på en ilsken lejoninna. Samma grepp på snö och is som ett vanligt däck har på torr asfalt. Inte ett dugg nervöst att ta en sväng eller tveka om det går att bromsa. Nej, det är bara att trampa på! I Saxtorp så stod Lövis, Kicken och Bokis redo för att ta sig an naturens utmaningar. Kicken hade krängt på dubbdäck igår så han kände sig väldigt redo att ta sig an dagens cykling. Bokis hade haft någon maginfluensa i veckan men var på benen igen sedan lördagen. Så snabbt bestämde man sig för att ta en lugn runda i Saxtorpsskogen. Med Elitaren i spets så rullade man ut på cerise slingan. Det var en del som var ute med sina hundar. Någon hundklubb hade också någon aktivitet. När man kom på Kaninstigen strax innan Scoutstugan så hoppade ett rådjur ut ur skogen. Men vänta, det var ju inte något rådjur. Det var en stor schäferliknande jycke som var färgad som en Rodesian Ridgeback. Jycken hade inte något halsband och ägnade inte cyklisterna den minsta blick utan fortsatte i full karriär nordost ut.

Resterande del av varvet så rullade allt på. Inte några andra oväntade besök, vilket var tur för ingen hade med sig någon termos med Gevalia… Tillbaka vid starten igen så var det dags för en dehydreringspaus innan Elitkakorna hivades fram. Sedan var det dags att rulla hemåt. Ja, inte för Lövis. Han skulle ta en runda till så han kunde få upp pulsen.

Nästa träning på torsdag kl 10.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna! Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lövis klar och i ordning för att ta sig an dagens utmaningar i skogen.
Lövis och Bokis käkar Elitkakor eftr fullbordat varv i Saxtorpsskogen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − tretton =