Försinkad Cyklofåne kom ikapp!

En handfull träningssugna var på plats när Elitaren rullade in vid samlingen.

Söndag 20 januari. Kung Bore småflirtar med Skåne. Fortfarande ett par minusgrader och lite vitt på marken. Vindstilla och solen sticker blygt fram sin näsa i korta stunder innan den drar för molnen igen och försvinner bakom den gråvita ridån. Skön hög luft som är lätt att andas. När de mindre smickrande trikåerna var på så var det till att grensla kolfibret och rulla iväg till Saxtorp. Där var redan en handfull träningssugna på plats. Kicken ansåg att han idag behövde lite mer motion än ankmatningen så han var på plats.

Planen lades upp. Lilla rundan i Saxtorp innan det var dags att rulla över till Järavallen. I lagom gubbatempo så rullade man runt de c:a tre kilometrarna i Saxtorp innan man tog skuttet över mot söder och Järavallen via Välandalen. Vid rosa slingans start så stannade man till en liten stund. Kicken meddelade att han nu fått tillräckligt med träning och skulle rulla hemåt. De tre snabbisarna rullade iväg ut först på slingan. Sedan masade sig Bokis och Elitaren iväg efter. Det var väldigt många som var ute i skogen idag. Det kunde noteras att det var ovanligt många hundar som behövdes rastas denna söndagsförmiddag jämfört med andra söndagar. Sedan kryllade det av orienterare. Aldrig förut hade så många orienterare siktats. Vart man än i skogen vände näsan så var där minst en orienterare. Så livat i skogen var det.

Strax innan Mördarbacken så kom Nesor upphinnande. Han hade glömt att monterat ner vissa delar av cykeln. Så han hade blivit åtta minuter sen till start efter att får börja träningen med att montera hop cykeln igen. Nesor fortsatte förbi och iväg medan de båda andra gubbarna stretade på. I mål så stod Nesor och väntade. De tre snabba hade antingen kört hem eller rullat ut på ett varv till så de missade Elitkakorna. Femman och en liten kotte kor rullande förbi och jagade ut på rosa slingan.

Nästa träning på torsdag k 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Mer info: https://www.facebook.com/LandskronaCykelklubb

Lövis och Kicken på väg upp efter att ha korsat Välanbäcken.
Elitkakspaus efter avverkat varv på rosa slingan.
Dagens runda.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =