Bjärta hundbajspåsar!

Två pigga (?) cyklister, Hans & Bokis.

Söndag 10 februari. Efter en vecka med regn. Ja inte något störtregn, utan snarare ett duggregn som samlat hop över tjugo millimeter så var det lovat ett omskifte i vädret. Lite sol och inte något regn. Temperaturen hade stigit också och låg på cirka fem grader. Det blir skönt för fötterna. När det är noll och grader under där, så brukar det vara svårt att hålla fötterna varma. Vägen till Saxtorp avverkades som vanligt via Paintballanläggningen och Travbanan för att via Svanabacken ta sig till Fotbollsgolfen. På plats var Hans och Bokis kom alldeles strax rullande han också. Några minuter senare så rullade även Bosse Bus in följd av Vasa som kom på sin cross.

Förta tanken var att dela in i två grupper. Men Bosse Bus hade varit opasslig ett par veckor och ville rulla lugnt för att försöka hitta tillbaka igen. Så hela kvintetten rullade ut för att ta ”lilla varvet” i Saxtorpsskogen innan man rullade över till Järavallen. I en pärlbandsformation avverkades dessa kilometrar och så via Välandalen ut till Järavallen. Det var ovanligt många som var ute och promenerade idag. Många som rastade sina hundar också. På sträckan ut mot stora vägen från Välandalen låg det en massa bjärt gula hundbajspåsar på stigen. Väl hopknutna och så kastade mitt på stigen… Vad det är för en vettvilling som kan kontaminera naturen på detta vis. Att det ligger fyllda hundbajspåsar slängda är inte unikt. Men att de ligger mitt på en stig med tio – femton meters avstånd är desto ovanligare. Skärpning på er som gör på detta vis!

Vasa vek av någon stans här på väg ut mot Järavallen, så nu var det idem MTB:are som trampade vidare mot Rosa slingan. Bokis var inte i stöt idag. Han hade antagligen något som stod i kroppen. En lugn och fin runda stod på programmet. Elitaren rullade ut först i spåret följd av hans, Bosse Bus och Bokis. Lite kletigt var det i spåret, men ändå inte så farligt. Det stilla regnandet som varit hade hunnit att sjunka undan bra efterhand. Så klart var det halt och geggigt på sina ställen. Men vi har sett värre.

Varvet avverkades. Hans ville inte stanna på en Elitkaka utan ville rulla ut ett varv till. Så han försvann ut medan Bokis och Bosse Bus stannade och lät sig väl smaka av godsakerna. Efter att kakorna var svalda och söndagens ljug var avklarat så var det dags att rulla hemåt Bosse Bus letade sig ut mot asfalten för att försöka hitta lite draghjälp i den sydliga vinden nu när han skulle norrut mot Landskrona. Bokis och Elitaren jobbade sig hemåt på det andra hållet.

Bosse Bus och Vasa, inte nog med att de är Cyklofånar, de är även Telefånar…
Bosse Bus och Bokis efter avverkat varv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 20 =