Racer & MTB!

Bosse Bus och Kicken om på landsvägshojar.

Söndag 17 februari. Den friska vårluften piggar upp. Dagarna blir ljusare och ljusare sakteliga stiger även temperaturen. Fåglarna kvittrar. Ja tveklöst går vi mot ännu en sommar! Det var att hoppa i trikåerna och sätta kosan mot Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Bosse Bus var den förste som dök upp. Detta på hans gamla Concorde stålracer ombyggd till tempohoj. Strax därefter kom Bokis och Kicken. Kicken på sin racer och Bokis på Moongoosen. Så rullade även Nesor in med sin VW med MTB’n där bak på hållaren. Det framgick att ”hemliga gruppen” hade varit ute igår på en tiomilarunda så vi kunde knappast förvänta oss att någon av dem skulle dyka upp idag. Helt riktigt så dök heller inte någon av dem upp.

Bosse Bus och Kicken rullade ut på landsväg med något längtansfullt i blicken. De övriga tre rullade ut på stigarna. Först lilla turen i Saxtorpsskogen innan man tog sig över mot Järavallen via Välandalen. Det fina vårvädret gjorde att många var ute och rastade sina fyrfota vänner. Stora och små, lurviga och korthåriga, stående öron och hängande öron. Ja utseenderikedomen på jyckarna var stor.

Vid Rosa slingans start så stannade man till. Nesor var pigg i benen och ville trycka på ett varv och se hur fort det gick. Bokis och Elitaren vile ta det lite lugnare. I ett huj så försvann Nesor ut i spåret. Så sakteliga rullade de båda andra efter. När man närmade sig Dödsstupet så kunde man ropa eggande hejarop till Nesor som då precis avslutade den första räckan av småbackar och var på väg ut i ett plattare parti. Gubbarna gnagde på och gned sina ändalykter mot sadlarna och tog sig okuvligt framåt, om än med lite lägre fart än Nesor. Bit för bit avverkades slingan. När man kom fram emot nästa parti med där stigen slingrar sig upp och ner över en liten ås så kunde man åter igen ropa eggande hejaramsor till Nesor. Alltså låg Nesor en bra bit före de båda gubbarna. Man vad gör väl det. Ingen av gubbarna hade bråttom utan tog sig tid att njuta av vädret och de fina omgivningarna.

I sin gubbalunk rullade man runt och avverkade backar och stup. Tillbaka till starten igen så var det dags för Elitkakspaus. Det energitillskottet som godsakerna innehåller gav mer styrka i benen igen. Bra inför hemfärden som gick via kohagen till Skönadalsvägen. Här blev det ett kort stopp innan Bokis vände av mot Dösjebro och Elitaren vidare hem till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samliing som vanligt vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen i Saxtorp. Har du ett gott humör och gillar att cykla så är du välkommen att hänga på!

Nesor var pigg i benen och rullade ut först på rosa slingan för att trycka på lite extra.
Bokis fick en Elitkaka och därmed mer energi i benen för att ta sig hem.
Dagens runda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =