En Elitare, en råbock och en Grand Danois!

Parkeringen vid Fotbollsgolfen kryllade inte precis av träningssugna…

Torsdag 21 februari. En regnig dag men fram på eftermiddagen så avtog det allt mer. Så när det närmade sig cyklingsdax så var det bara ett mycket lätt duggregn. Bokis ringde och berättade att han inte hann cykla idag. Kicken hade berättat redan i söndags att han fortfarande vikarierar på stadsbuden med flyttningar och inte skulle kunna komma idag. Men Elitaren kunde och han satte sig glatt på cykeln och trampade småvägar och dito stigar till Saxtorp i skymningen. Nu är det ju inte riktigt mört förrän efter sex på kvällen! Fotbollsgolfens parkering var mer ödslig än någonsin. En kik på klockan visade att det var nästan tio minuter kvar till att klockan slog sex. Så Elitaren tog sig en runda runt Fotbollsgolfdungen. Tillbaka igen så hade inte någon mer dykt upp. En tur fram och tillbaka på Hagensvägen så slog klockan sex. Ingen mer.

Sicka ena nånna nånna, skulle man kunna säga. I sitt strålkastarljus sken rullade Elitaren ensam ut på slingan i Saxtorpsskogen. Han förväntade sig att det skulle vara ganska kletigt. Men det visade sig att det inte alls var så farligt. Några få ställen var lite smådyngiga, men i det stora hela var det hel ok underlag. Bättre än vad man förväntat sig. Öde var det i skogen torts att det var skön luft. Nordanvinden märktes inte alls inte heller duggregnet som faktiskt efterhand upphörde helt. Efter att ha passerat guppet vid den lilla ”crossbanan” så hoppade en ståtlig råbock över stigen framför Elitaren! Det är härliga naturupplevelser när man kommer vilda djur så nära som bara några enstaka metrar.

Varvet avverkades utan några missöden förutom att han missade stigen märkning ett par gånger och fick vända för att komma på rätt spår igen. Precis i slutet av slingan så syntes ett annat ljus i skogen. Det visade sig vara en som var ute och rastade sin hund. En Grand Danois eller något i den stilen

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + fyra =