MTB, cross & landsväg!

Bosse Bus och Kicken rullar in på sina racercyklar vid Fotbollsgolfen i Saxtorp.

Söndag 24 februari. Vilken dag! Klarblå himmel och strålande sol. Inte så varmt på morgonen utan strax under nollan. Men mannen med läderveken hade lovat bortåt tio grader under dagen. Iväg till Saxtorp ackompanjerad av fåglarnas vårdrill. Riktigt härlig vår i luften. I Saxtorp satt Samuel och väntade i bilen. Kicken och Bosse Bus kom rullande på sina racercyklar. Hillis kom ångande på sin MTB, Vasa på sin tempohoj, Piruetten och Baggesen på crosscyklar och Bokis på Moongoosen. Ovanligt många på träningen idag.

Landsvägscyklisterna rullade ut mot Barsebäck och de fyra på MTB delade in sig i två grupper. En snabbgrupp och en gubbagrupp. Hillis och Samuel ångade på för att så snabbt som möjligt ta sig till Järavallen och den rosa slingan. Bokis och Elitaren rullade ut i Saxtorpsskogen för att ta lilla varvet där innan man drog sig över till Järavallen via Välandalen. Det vackra vädret lockade ut många i naturen denna dag. Speciell på Järavallsidan.

Efter att ha avverkat varvet i Saxtorp så var det dags att sätta näsan i riktning mot Järavallen. Ut på rosa slingan och snirkla sig runt. När ungefär en tredjedel av varvet var avverkat så kom Hillis och körde om i ett huj. Där går det fort, ungefär dubbelt så snabbt som gubbarna när det stånkar sig runt varvet.

Även detta varv avverkades utan några större missöden förutom att Bokis vurpade när Hillis körde om. Var det månne fartvinden som drog ikull Bokis? Hur som helst så kom han upp i sadeln igen och rullade på. Åter igen vid starten på rosa slingan så visade det sig att Elitaren glömt Elitkakorna hemma. Istället för att njuta av de godsakerna blev det en trevlig pratstund med ett par som satt och fikade vid bordet där.

Hemfärden gick som vanligt genom kohagen-Skönadalsskolan. Här stannade man till för att växla några ord innan man fortsatte vidare hemåt var och en för sig. Bokis mot Dösjebro och Elitaren mot Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Vasa kom rullande på sin hala tempohoj.
Piruetten, Hillis och Baggesen lägger upp taktiken.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − ett =