Det small så det stod härligan till!

Samuel, taggad för en runda i skogen.

Torsdag 28 februari. Ännu en fin vårdag. Runt tiogradersstrecket mitt på dagen. Så klart fallande temperatur på natten. Ljust, det är ju ljust så mycket längre nu. Det är inte mörkt förrän efter sex, närmre halv sju. Under tiden det trampades mot Saxtorp och samlingen så började det skymma. Men mörkret infann sig inte förrän man startat och cyklat en del av rundan. Just skymningsljuset är lite lurigt. Det är svårt att se tydligt. När det blivit riktigt mörkt så syns stigen bättre. Det har nog med att göra att lamporna gör större skillnad i det riktiga mörkret än i skymningsljuset.

Kicken är väl fortfarande engagerad i Stadsbuden med flyttning så han dök inte upp. Men dök upp gjorde däremot Samuel och Bokis tillsammans med Elitaren. Samuel fick frågan om han ville bilda en egen snabbgrupp men han avböjde detta då han inte gillade att cykla själv i mörkret. Så på rad rullade de tre ut. Det dröjde inte länge innan man fick stanna. Samuels batteri hade laddat ur sig. Som tur var så hade han ett extra med sig som han fick satt dit istället för det urladdade. Så var det rull igen. Ut på Stora Byvägen för att strax svänga in på den cerise slingan. Elitaren och Bokis eldade på lite extra för att det inte skulle gå alldeles för långsamt för Samuel. Men efter kanske ett par kilometrar så stack han iväg i farlig fläng. Gubbarna hade inte en chans att hänga på. Men det är klart, en tjugoåring och gubbarna tillsammans motsvarade i ålder sju och en halv tjugoåring… Så det var kanske inte så konstigt att de inte kunde hänga på.

Bit efter bit avverkades slingan. Inga incidenter utan bra flyt hela tiden. Närmast incident var uppe vid Ulmestigs när man kör uppför den lilla vallen från vägen. Där tog Bokis fälg i en stubbe så det small högt. Lyckligtvis hände inte något mer än att Elitaren blev rädd att något allvarligt hänt. Men det var lugnt. Den andra halvan av varvet avverkades och så kunde man stanna till för att få Elitkakor. Idag hade Elitaren inte glömt godsakerna hemma utan de fanns med i ryggfickan. När kakorna var ätna så var det bara returen, hemfärden, som återstod. Bokis tog rakaste vägen hem till Dösjan medan Elitaren tog samma väg hem som hit. Dvs över travbanan-Paintballanläggningen-Vildsvinsvägen till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfens parkering, Hagensvägen.

Bokis pustar ut efter rundan.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =