Medvindsgänget på tur!

Samling på Lamellgatan i Landskrona.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Torsdag 15 april. Så har halva denna luriga månad gått. Lite varmare väder i antågande. Sol, men nordliga vindar. Trots de nordliga vindarna så har det blivit några grader varmare. Bokis kände sig inte riktigt kurant så han avstod att följa med till Landskrona för att träna med Örestadcyklisterna. Så Elitaren rullade iväg själv till denna gamla varsmetropol. Eftersom vinden var nordostligt så var det motvind hela vägen. Men det löser man med att trampa lite extra. Allt rullade på bra och inga skandaler förutom att man tappat en massa träflis som ligger i lager på vägrenen mellan Grand Prix vägen och rondellen vid kyrkan. På sina ställen var det tjocka lager flis som omöjliggjorde cykling på vägrenen…

I Landskrona på Lamellgatan så samlades ett knappt tiotal träningssugna. Punkan hittade ut ur idet för första gången i år. Sedan kunde till exempel Silverpilen, Flärpen, Kicken & Gert räknas in. Det fanns en spikad runda för kvällen. Den var dock hemlig för Elitaren. Fyra mil uppgavs det att rundan var. När klockan var slagen så bar det iväg. Söderut, med vinden? Det var inget som man hade räknat med. Normalt så tar man motvind på vägen ut för att ha skön medvind på returen. Men så icke idag!

Häljarp och vidare ut på Barsebäcksvägen ner till Stora Byvägen som man då svängde in på. Det fanns några sprakfålar i gruppen. Bl a Silverpilen och Flärpen som gillade att trycka på lite extra. Så några gånger blev det lucka till några cyklister. Men varje gång så samlade man hop sig igen tills varvtalet åter blivit för högt och några tillade av.

Från Stora Byvägen så ut på Grand Prixvägen söderut. Men va f-n, tänkte Elitaren. Nu är jag nästan hemma, det blir ju inte mycket cykling om man hoppar av här… Så det var bara att hänga med in på Furuhillsvägen till Dösjebro sedan Annelöv och vidare upp till Södra Möinge. Här vände man in mot Asmundtorp och sedan vidare till Tullstorp där man stannade för en Elitkakspaus. Här var det många som dreglade i väntan på Elitkakorna. För de allra flesta var det ju ett halvår sedan eller mer som det fåt smaka på godsakerna. Det märktes tydligt. För när kakorna började ätas så ebbade samtalen ut. Maten tystade mun helt enkelt.

Så var det dags att rulla vidare. Det blir alltid lite kallt och fruset efter ett stopp som varar en stund. Ikväll var det inte något undantag. Brrr. Eftersom solen var på väg ner så minskade även temperaturen. Det i kombination med att de svettiga kläderna kallnat skapade en huttrande omständighet. Mot den omständigheten finns egentligen bara ett botemedel; Trampa på lite extra för att generera mer värme!

Nu var kosan satt mot Landskrona. Allt efter hand så droppade folk av för att ta närmsta vägen hem. Till slut var det bara Gert och Elitaren kvar. De båda hade sällskap ner till Häljarp där Gert vek av mot Värmö. Elitaren fick fortsätta trampa vidare till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Då samlas vi i vanlig ordning vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen

Här eldar man på längs Stora Byvägen.
Elitkakspaus i Tullstorp.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 4 =