Inför partikelfilter!

Bosse Bus kom på sin racer.

Söndag 11 april. Jodå, idag hade metrologerna rätt i sin förutsägelse. Blåst, + 2 grader och snöblask… Riktigt aprilväder alltså. Väsensskilt från lördagens fin sol och blå himmel. Men det var ju förväntat så dagens träning var omstyrd till MTB. Cykla på landsväg under sådana här omständigheter är inte något som man längtar till. Bokis hade lite andra förpliktelser idag så han hade meddelat att han fick hoppa över denna träning. Elitaren fick rulla iväg själv till Saxtorp. Där var det tomt och öde. Men ganska snart så dök Bosse Bus upp. På racer. Han hade missat inlägget om MTB. Men han hade varit ute en runda. Bl a upp över Rönneberga. Så kom det två figurer till rullande, fast på MTB. Det var Kålle & Kicken.

När Bosse Bus rullade hemåt i regnblasket så rullade de andra tre ut på en runda i Saxtorpsskogen. Från början så var det ett lätt duggregn. Men allt efter hand så blev det mer och mer som övergick i snöblask. Det var till och med så pass att det bildades lite vitt på marken. Trots detta väder så var det några som var ute och gick. Flera par med paraplyerna högt mötte man i skogen. Liksom ett par rådjur som sprang över stigen framför för att sedan vika tillbaka igen när trion vek av och kom parallellt med dem i backen upp mot Kaninstigen.

Det märks att många har piggnat till efter vintern och tagit sig ut i skogarna. Många ryttare också. Det kunde tydligt utläsas av de ”visitkort” som lämnats. Väldigt många och stora högar av ”hestepaeror”, som dansken säger. Det är kanske dags att börja funder på om man inte skulle införa partikelfilter på havremopeder också?

Kicken hade det besvärligt idag. Hela tiden råkade han rakt in i dimman. Glasögonen immade igen. Ha har ju sportglasögon och så med en insats av slipade glasögon. Imman hade en förmåga att bildas precis emellan där. På återvägen fick man stanna en gång för att han skulle kunna försöka putsa till det så han slapp dimman. Det gick sådär…

Så var det till att fortsätta trampa. Stillastående medförde snabbt att man började frysa. Men bra kadens så kunde temperaturen öka igen och hålla kölden stången tills varvet var avverkat.
Så klart så avrundades det hela med Elitkaka innan man skildes åt. Kicken lät hälsa att idag hade han lyckats hålla huvudet kallt och fötterna varma, trots att glasögonen immade igen. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Då kör vi racer tillsammans med Örestadcyklisterna och samlas då vid Veidekke, Lamellgatan, Landskrona.

Ssita svängen för Kicken och Kålle innan de var framme vid Elitkakorna. Som ni ser så ligger det lite snöblask på marken.
Glasögonputsaren, Kicken, försöker komma ut ur dimman.
Dagens runda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =