Medvind i motvinden eller om det nu var motvind i medvinden!

Bokis och Kicken vid samlingen i Saxtorp.

Torsdag 8 april. Den riktiga vårvärmen lyser med sin frånvaro. Men de friska vårvindarna lyser med sin tillvaro. Alltså ett lite omständigt sätt att säga att det är kallt och blåsigt. För kallt och blåsig är just vad det var denna dag. Dessutom utlovades regn lite längre fram emot kvällen. Det var bara att ta på sig vintermunderingen och sedan plocka fram Litespeeden och trampa iväg till Saxtorp. Där stod en frusen Kicken och väntade. Han hade först varit ute med sin tempohoj på en runda. Sedan hade han bara varit hem om för att byta cykel. Nu kände han att han skulle haft en tröja till. Men det är så dags att pinka till kvälls när halva natten har gått… Punktligt rullade Bokis in.

Kicken menade att den sydvästliga vinden kom från nordväst och att han hade haft medvind till Saxtorp från Landskrona. Medvind hade även Elitaren haft, fast på det motsatt hållet, Hänkelstorp till Saxtorp… Kicken förordade en runda norrut över Rönneberga. Bokis var inte lika sugen. Han kände sig inte riktigt i form. Men man rullade iväg och Kicken fick gå fram i spets och ta ”motvinden” som var med… Strax innan Häljarp så mötte man ett gäng Örestadare. Jaså, de har vaknat till nu och börjat köra på torsdagar. Och detta utan att berätta.

Via Barsebäcksvägen till Häljarp och sedan vidare mot Asmundtorp. På vägen ut mot Rönneberga/väg 17 så sa Bokis att han inte alls var bra och att han skulle vända hemåt. Elitaren sa då att han gjorde Bokis sällskap tillbaka till Kävlinge. Så Kicken fick roa sig själv med Rönneberga medan de andra två vände åter söderut. I Asmundtorp så tog man cykelvägen mot Billeberga och passerade där Asmundtorpskans nya boning som återfinns på fjärde våningen i det nybyggda huset vid cykelvägen. Hon syntes dock inte till. Men å andra sidan var det ju heller inte något balkongväder.

Men det var gott att ha medvind. Ja, även från Billeberga till Norrvidinge via Trää. Sedan blev det lite motigt från Norrvidinge och mot Kävlinge. När man kom fram till cykelvägen över Gryet så stannade man till för en Elitkakspaus innan man skildes åt. Nu var Bokis nästan hemma. Elitaren trampade ner till Kävlinge för att sedan ta cykelvägen till Hög och så hem över Västra Karaby lycka.

Nästa cykling på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen.

Alla glada cykelintresserade är välkomna att hänga på!

Här kommer Örestadarna susandes i medvinden, som var motvind…
Här ser vi huset som Asmundtorpskan bor i.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =