Det tog hus i h-lv-te!

Ja, Röde Baronen såg lite deppig ut när han kom på att alla andra körde racer…

Söndag 4 april. Då är vi inne i denna luriga vårmånad. Någon större värme var det inte, kanske fyra plusgrader men inte mer. En västlig eller västsydvästlig vind. Det var till att lyfta ut springaren ur förrådet och swinga, eller kanske rätare sagt tråckla, högerbenet över och sätta sig grensle för att rulla iväg. Strax innan Saxtorp så kom Kicken mötande. Vid Fotbollsgolfen så stod Asmundtorpskan och väntade med sin MTB. Efter en liten stund så kom Flärpen och Bosse Bus rullande. Röde Baronen kom med sin MTB på cykelstället bak på bilen. Han hade missat att racersäsongen hade startat. När klockan var en minut i tio så kom Bokis rullande.
Röde Baronen sa att han skulle ta sig ett eller två varv i Saxtorpsskogen. Han get inte att rulla över till Järavallen… Asmundtorpskan däremot, hon skulle rulla direkt till Järavallen och jaga runt ett par varv. Kvintetten på racercyklar bestämde sig för att ta årets första Habo Ljungrunda. Med Bosse Bus i spets rullade man ut till Barsebäcksvägen via Stora Byvägen. Sedan är det nästan en mil ner till Barsebäckshamn där man då ska svänga mot Lödde Sandskog. En mil ganska rak väg med en vind som var sida mot. En lite motig kantvind alltså. Det är en vind som är något av det joxigaste att ha med att göra. Svårt att hitta rulle osv. Nere vid Barsebäckshamn så blev det medvind över Gillhögsbacken och vidare till Sandskogen. Där fick man lä så då spelade inte någon större roll vart vinden kom ifrån. Så rullade det på i ett lagom gubbatempo. Bokis var inte riktigt på topp idag så man försökte vara lite försiktiga med vilket tryck man lade i pedalerna.

När man började närma sig Flädie så började Bosse Bus bli lite otålig och ökade tempot lite så det blev en lucka till övriga. Succesivt ökade då Kicken och Flärpen tempot för att jaga ikapp Bosse Bus. Strax innan Habo Ljung så spratt det till i Elitarens ben. Han trampade på för vad tygen höll och körde om alla tre i god fart. Resultatet? Som vanligt, motsvarande resultatet av att tjuvröka i en krutdurk. Det tog hus i h-lv-te… Rökmoln stor ur öronen på alla tre, Bosse Bus, Kicken och Flärpen. De jagade på för vad de kunde medan Elitaren hämtade andan och väntade in Bokis.

I Habo Ljung så blev det Elitkakspaus i vanlig ordning innan man vände hemåt på cykelvägarna. I Bjärred så håller man på med gatuarbete i södra infarten på Västkustvägen. Trafikljus då vägen var så smal att det inte gick att mötas. Lyckligtvis så var cykelbanan farbar ända fram till dungen vid den gamla stationen. Där fick man gå ut på gatan igen för att slippa köra över makadam och annat elände. När man även passerat Borgeby och var på väg mot Lödde så tog Bokis i för att hålla tempot. Vilken styrka i benen besitter inte denna mannen. Han tryckte till så att hjulet ställde sig snett och tog i bakgaffeln. Det blev alltså till att stanna och fixa till innan fortsatt färd. I Lödde så tog Bokis av mot Kävlinge medan de övriga fortsatt norrut. I Hänkelstorp så vek Elitaren av medan de övriga tre kämpade vidare norrut.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 i Saxtorp vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Racer är det som gäller (så du inte missar det, Röde Baronen…). Alla glada som gillar att cykla är välkomna atthänga på. Elitkakor utlovads!

Klungan på väg uppför Gillhögsbacken.
Fikapaus i Habo Ljung!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =