Så kan det gå när inte haspen är på!

Här ser vi Bosse Bus komma mötande och inte bara huset gått i lås utan även hans träningsplaner.

Söndag 28 mars. Från början hade man lovat regn och rusk. Men ju närmre denna dagen man kom desto bättre såg prognosen ut. Den såg så bra ut så att man bestämde sig för att göra ladsvägsdebut för året. Det var till att hänga ner den nyservade titanspringaren och rulla iväg till Saxtorp och Fotbollsgolfen för att möta upp övriga träningssugna. Bokis rullade direkt till Saxtorp från Kävlinge. Det är bara när det är MTB som han tar bilen till Elitaren där det finns möjlighet att tvätta cykeln om den blir kletig av skogens lera och dynga. På plats i Saxtorp när Elitraen anlände var Kicken, Bokis, Flärpen och Pia. Pia på MTB så hon skulle ut i skogen och inte harva runt på landsväg inte.

Bosse Bus hade varit på plats men vänt hemåt i panik då han inte kunde komma ihåg om han hade låst dörren eller inte. Så när man rullade iväg så blev det över Häljarp-Asmundtorp-Råga Hörstad och vidare. Och se där, vid Tullstorp så kom Bosse Bus tampande i sin landslagsjacka. Bosse Bus gjorde en u-sväng och hängde på kvartetten som i och med det blev en kvintett (dock inte Sven Klangs). Vidare mot Härslöv där man passerade Vargens boning innan man fortsatte mot Ottarpsbacken, fast från ”lätta” hållet. Detta gör att det blev en härlig utförslöpa ner mot Kyrkan. 45-46-47-48 km/h visades i cykeldatorn. Tänk det som vi gubbar maxar i en vanlig utförslöpa rör sig om vad de stora pojkarna presterar i snitt på de stora etapploppens etapper…

Efter Ottarpsbacken så sattes kosan mot Spargodt där man stannade till för att inmundiga Elitkakor innan man fortsatte söderut och hemåt. Nu var det bara til att kavla upp ärmarna, sticka fram näsan för att klyva vinden och trampa på i motvinden. Nu var det motvind hela vägen hem. Även om vinden kom från sydvästan så var vinden kall. Men det är bara att dunka på Brödåkra-Sireköpinge-Heden-Billeberga. Där vek Flärpen, Bosse Bus och Kicken av för att ta cykelvägen mot Landskrona medan Bokis och Elitaren fortsatte söderut. Bokis fortsatte hela vägen till Trää-Norrvidinge-Kävlinge medan Elitaren svängde av mot Annelöv-Dösjebro-Hänkelstorp. Lite drygt 60 km stod det på dagens trippmätare.

Nästa träning på söndag. På torsdag är det skärtorsdag och många skulle ta kvasten till Blåkulla istället för att cykla… Så påskdagen 4 april träffas vi igen kl 10.00 vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp för att ta ännu en runda på landsväg. Racersäsongen är igång!

elSå var gänget samlat. Denna gången kom även Elitaren med på bild. I alla fall en del av hans finger…
Elitkakspaus vid Spargodt.
Dagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − fyra =