Råbocken i sitt revir!

Kicken stod och väntade när Bokis och Elitaren anlände till Saxtorp.

Torsdag 25 mars. Vilket väder. Sol, blå himmel och över tio grader varmt. Så varmt att bina är ute och hämtar pollen. Då kommer det stora bekymret. Hur ska man klä sig. Det är inget kul att bli för varm. Lika lite som det är att frysa. Men en test med en lite tunnare jacka och handskar så får vi se vad det kan bli av detta. Tillsammans med Bokis så rullade Elitaren till Saxtorp och Fotbollsgolfen. Där stod Kicken och väntade. En liten stund senare kom Flärpen. Det var ett tag sedan han visade sig. Det visade sig bero på att han haft annan kommendering som inte var lika kul som cykling. Men idag såg han glad ut! Som vanligt när klockan slog aderton noll noll så kom Sekundvisaren Kålle.

Det vet man, att när Sekundvisaren Kålle har kommit är det dags att rulla iväg, för då är klockan slagen. Ut på cerise slingan i Saxtorpsskogen. Det var fortfarande ljust så inga lysen behövdes ännu. Det var torrt och fint på stigarna så det var lättrampat förutom alla rötter som man skumpar fram över. Men så är det ju med MTB. En MTB är designad för att kunna köras i terräng. Inte som en racer som vill ha riktigt slät och fin asfalt.

Man jagade på i ett hyggligt tempo. Elitaren som låg först kände att han hade lite väl klen klädsel. Så det gällde att jobba på för att hålla värmen någorlunda. När runt två tredjedelar av slingan var avverkad så börjades det att tändas lyse. Helt mörkt var det inte så klart, men det skymde allt mer allt efter hand.

Efter avverkat varv så var det dags för de traditionsenliga Elitkakorna. Lite energipåfyllning innan returresan hemåt. Kicken, Sekundvisaren Kålle och Flärpen rullade iväg genom skogen för att ta sig norrut. Kicken skulle försöka hitta rätt denna gång och inte hamna på en åker som han gjorde förra gången han försökte ta sig genom skogen hem… Bokis och Elitaren rullade som vanligt via Svanabacken-travbanan- Paintballbanan till Hänkelstorp. Vid Paintballanläggningen så råkade man på råbocken som man även tidigare har råkat på. Den har tydligen sitt revir där.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp, Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Glöm inte att det är sommartid så att du ställer fram klockan en timme. Lite kortare nattsömn alltså, så lägg dig i tid på lördagen. Beroende på om det blir regn eller inte så vet vi inte ännu om det blir MTB eller racer. Det kommer info om detta på Facebooksidan under lördagen.

Flärpen fick lätta lite på klädseln. Han hade fått på sig lite för mycket.
Elitkakspaus efter avslutat varv. Den uppmärksamme kan se att himlen skymtar blå genom trädkronorna. Det var inte riktigt mörkt ännu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + sju =