Cykelrunda i hästväg med löst bakhjul!

Två av de tre havremopederna vid Fotbollsgolfen.

Söndag 21 mars. Yes, äntligen är vi inne på det ljusa halvåret! Vårdagjämningen var igår så nu är dagarna längre än nätterna, äntligen. Detta firades med att solen lyste från en blå himmel. Kung Bore ville inte ge sig helt utan has kalla andedräkt från nordväst var ganska påtaglig. Men det är ju inte något som hindrar en äkta Cyklofåne från att cykla. Bokis Oh Elitaren gjorde sällskap som vanligt till Saxtorp. Det har varit torrt de senaste dagarna så att det hade torkat upp ordentligt. Förvisso hade det kommit en liten skvätt i morse eller i natt. Men det var bara en tredjedels millimeter. Så det var inte något att bråka om.

I Saxtorp var det fullt vid parkeringen. Tre bilar med hästsläp och lika många havremopeder. Tre flickor som skulle ut och rida. Mammor & pappor med runt om som support tillsammans med någon hund. Så när Röde Baronen kom så såg han lite förvirrad ut. Vart skulle han parkera. Lövis, Conny & Max var redan på plats med sina bilar & cyklar. Jodå, Röde Baronen hittade till sist en plats sidan om de båda andra cyklisterna. Asmundtorperskan var så klart på plats i god tid. Så kom Kicken och Boose Bus rullande. Oj det blev många idag. Precis på slaget tio så kom ytterligare en cyklist till. Det var sekundvisaren Kålle. Han kommer alltid exakt på slaget. Han ödslar inte bort tiden med att vara i god tid. Nej, för honom räcker det med att vara exakt i tid!

Så rullade man iväg ut på lilla varvet i Saxtorpsskogen innan man rullade över mot Järavallen via Välandalen. Som förväntat en solig dag så var det många som var ute i skogen. Promenerare och hundrastare. Ute på Järavallen var det gott om bilar på parkeringen. Såklart även en hel del MTB:are. Lövis pep iväg först av alla och det med en fart som kan kunde förstå var till för att slå sitt pers på slingan. Hej, vad det gick!  Så pep Sekundvisaren Kålle efter och Max drog iväg med pappa connys nya heldämpade Cresent. Pappa Conny hade känt att det var lite väl optimistiskt att cykla. Diskbrocket tillät inte det så han satte sig vid fikabordet och väntade där tills alla rullat varvet runt och det blev dags för Elitkakor.

Så rullade resterande iväg med Elitaren i spets. Efter en liten stund så kunde Röde Baronen inte hålla sig längre, utan körde om Elitaren för att jag ifatt Sekundvisaren Kålle. Lite längre in på banan så kom man ikapp och förbi Max. Han hade lite problem med pappas MTB. Även om Max och pappa är lika långa så har nog pappa lite längre ben. Max hade lite svårt att nå ner till pedalerna när han satt i sadeln.

Så rullade man runt varvet utan några incidenter förutom att Max vurpade vid en backe. Men det var bara upp igen i sadeln och så vidare i spåret. Man körde förbi en del andra cyklister i spåret som stod och pausade. Tillbaka vid starten igen så var det dags för att smaska Elitkakor. Det var tur att Elitaren fyllt på påsen med kakor i morse. För idag så tog det ordentligt på innehållet. Det var inte många smulor kvar när alla gapande fågelungar fått sitt.

Nu upptäckte Bosse Bus att bakhjulet var helt loss. Jajamän, Det satt inte fast alls. Det satt inte ens i gaffeln. Så det blev lite mixtrande och trixande innan han fått det på plats igen utan att det låg emot någon stans. Så var det dags att runda av och rulla hemåt. Norrut mot Saxtorp och Landskrona men inte för Bokis och Elitaren som rullade söderut genom kohagen till Hänkelstorp.

Nästa träning på torsdag kl 18.00 vi Fotbollsgolfen, Hagensvägen, Saxtorp.
Alla glada som gillar att cykla är välkomna att hänga på. Påsen med Elitkakor ska vara påfylld till dess. Alla som är duktiga och cyklar får smaka på Elitkakorna. Välkomna!

Elitkakspaus efter avverkat varv.
Bosse Bus mixtrar och trixkar med det lösa bakhjulet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 19 =