Smurf, koltrast & mötande cyklist!

Där uppe flyger de, sa Kicken och pekade. (Vad det var som flög där, fick vi aldrig reda på…).

Torsdag 18 mars. Vårvädret håller i sig. Hela dagen har det varit fint. Men framåt kvällen/natten så lovades det frost. Nordliga vindar skickar ner kall luft. Men vi är ju bara i mitten på mars. Så värmen kommer nog sinom tid. I tid kom Bokis, precis som vanligt. Tillsammans så trampade han och Elitaren till Saxtorp. En liten överraskning fick man på vägen. Vägen förbi Skönadalsskolan var avstängd. Ett högt gallerstaket och bjärt målade gamla lastbilsdäck spärrade vägen som var uppgrävd. Vilka huliganer! Gräva upp tillfartsvägen för Cyklofånarna och det utan att be om lov. Men efter lite snirklande inne bland husen så hittade man ut på andra sidan avspärrningen. Strax innan man var framme vid Fotbollsgolfen kom en blå figur mötande. En Smurf? Nej, det visade sig vara Kicken!

Trion väntade tills klockan var slagen, men inga fler visade sig så man rullade ut för att ta en runda runt slingan i Saxtorpsskogen. Det var fortfarande ljust och det var inte förrän efter ungefär halva rundan som ljusen behövde tändas. Några enstaka som rastade hundar såg man i skogen. Annars var det tyst och öde så när som på fågelkvitter. Koltrasten sjöng så vackert. En härlig och livgivande upplevelse att lyssna på honom. På tillbakavägen mötte man en annan cyklist som dock inte tänt ljuset ännu. Han blev nog lite bländad av trion som kom med sina lampor på. Mörkerseendet fick sig säkerligen en ordentlig törn.

Allt bara rullade på. Ja inte så fort. Elitaren hade hållit på med att kapa, klyva och stapla ved hela veckan så han var ordentligt trött och öm i kroppen. Kroppsarbetet hade skakat honom i sina grundvalar…
När rundan var avverkad så var det dags för de efterlängtade Elitkakorna. Nu hade det blivit riktigt kallt. Så kalt så det bildades moln när man andades ut. – 1,1 grad visade Kickens cykeldator, viket nog stämde bra. Det biter till ordentligt när temperaturen går under nollan.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada med MTB är välkomna att hänga på. Elitkakor utlovas.

Elitkakspaus efter avverkat varv i Saxtorpsskogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + femton =