Många med vaxproppar i öronen?

Ja, det var bara att konstatera att Kickens punkteringsbacill letat sig in i Elitarens förråd…

Söndag 14 mars. Ännu en fin vårdag var utlovad. Med ryggfickan välfylld med Elitkakor så gick Elitaren ut för att hämta ut MTB’n ur förrådet. Men vadan detta? Hade det smugit sig in någon Kickenbacill i förrådet? Kicken hade ju punkterat två gånger under gårdagen och nu var Elitarens bakdäck helt platt. Det var bara att sätta igång och byta slang. Det var väldigt längesedan något sådant inträffat. Är punkteringsviruset smittsamt. Kanske dags att fråga Tegnell samt att få testat Kicken så vi vet om han visar positivt på punkteringsviruset.

Bokis kom i tig som vanligt. Glad och pigg och sugen på att cykla. Torsdagens träning bortföll ju för honom då han hade fått sin första vaccindos då. Det rekommenderas att man håller sig lugn direkt efter vaccineringen. Men idag hade han vibrationer i låren som gärna ville leta sig hela vägen ut och ner till pedalerna!

Så rullade man iväg till samlingen i Saxtorp. Det var lite spännande att se hur blött det skulle vara. Det har kommit cirka 20 mm regn sedan i torsdags. Men hela vägen till Saxtorp var helt okej och inte kletig eller dyngig. Travbanan var mycket mer lättrampad idag än i torsdag. Nu hade vattnet satt sig så det gick att styra själv och det var inte ohemult tungt. I Saxtorp så stod Kicken och frotterade sig med alla flickorna. Ögat gjorde sitt första gästspel på flera år. Jättetrevligt. Förutom Ögat så var även Asmundtorperskan och Pia där. Könsbalansen 50 – 50 alltså. Ganska unikt. Så kom även Lövis så blev det som vanligt övervikt på gubbarna…

På grund det myckna regnandet så bestämde man sig för att stanna i Saxtorpsskogen. Järavallen var nog ganska kletig. Så hej ut på den cerise slingan. Hela septetten i en lång kedja. Det vackra vädret lockade ut många i skogen denna dag. Sällan hade man väs skådat så månas flanörer och havremopeder på en och samma dag i skogen! Det rullade på bra men alla hängde på och klungan var hel hela tiden. Aldrig att någon behövde vänta in någon gång. En del går, underligt nog, med hörlurar i skogen. Syntetiskt ljud i öronen istället för att höra vindens sus och fåglarnas kvitter. Lika lite som de hör plingandet från ringklockorna. Resultatet: Att folk blir rädda när cyklisterna passerar. Så gott folk, ut med hörlurarna när du är ute och rör på dig. Ja ta även bort eventuella vaxproppar när du ändå är igång. Det är viktigt att höra signaler och annat.

Rundan avslutades som vanligt med att man kalasade på Elitkakor. Nästa träning på torsdag kl 18.00. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Alla glada som gillar att cykla är välkomna att hänga på. Elitkakor utlovas!

Ögat dök upp til söndagens träning!
Lövis anlände och ändrade könsfördelningsstatistiken till fördel för gubbarna.
Söndagens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 2 =