Soloköret blev en duo!

Det var inte någon trängsel vi Fotbollsgolfen precis…

Torsdag 11 mars. Dagen startade med busväder. Blåst och snöblask. På sina ställen låg det flera centimeter snömodd. Brrrr. Men ju längre dagen gick desto mindre nederbörd. Sent på eftermiddagen så ringde Bokis. Nej han skulle inte cykla ikväll. Ja inte beroende på vädret, för det är inget som skrämmer honom. Nej, han hade fått sin först dos vaccin idag och man hade rekommenderat honom att ta det lugnt och inte anstränga sig. Så förnuftigt nog så bestämde han sig för att lyda detta. Kicken skrev på Cyklofånarnas Facebook att han var solskenscyklist och skulle stanna hemma… Jaha, tänkte Elitaren. De två flitigaste träningskompisarna kastar in handduken, då blir det nog en solorunda idag.

När Elitaren rullade iväg till Saxtorp så var det bara ett minimalt duggregn som inte märktes egentligen. Vanliga vägen till Saxtorp via Vildsvisnsvägen – Paintballbanan där ett rådjur hoppade fram ur skogen och skuttade iväg framför Elitaren innan den tog ett raskt skutt ut i skogen igen och försvann. Efter Paintballbannan så är det Davidslidsvägen fram till travbanan. Tjenamors, vad den var tung idag. Det var som om någon stod och drog ccykeln bakåt. Inte gick det själv att bestämma vart man skulle styra heller. Än skickades han till höger för att som om det vore en ping-pongmatch snabbt bli skickad på andra hållet igen. På sina ställen gick det så tungt så att ett stopp var bara en hårsmån borta. Men allt klarade sig så att han kunde ta Svanabacken upp i Saxtorpsskogen. Framme vid Fotbollsgolfen så var det tomt och öde. En Litauenrgistrerad Volvo stod på parkeringen, annars ingenting förutom grus och vattenpölar. Det var en stund kvar till18.00 så Elitaren tog ett varv runt i dungen. Tillbaka igen så var det lika tomt och öde. Så blev klockan 18.00. Pedalerna klickades i och så tog Elitaren ett varv ut på Hagensvägen och då kom det en figur cyklande från skogen. Det visade sig att det var Kålle! Så då blev inte Elitaren ensam idag.

Lamporna tändes för nu började det att skymma och så rullade man ut på en tur i skogen. Enligt DMI’s radarbild så skulle det kunna komma lite mer regn bortåt 19-draget. Men då var ju varvet avverkat och man skulle vara på hemväg. Man rullade på i en öde skog. Inga konstigheter. Jo, förstås, trädet som har legat över stigen strax innan man svänger upp på Kaninstigen första gången hade multnat sönder och låg nu in till kanten på stigen. Detta upptäckte de båda när de kom ut på stigen igen efter att ha avverkat ”chikanen” som trädet hade orsakat en gång i tiden.

Hur länge man än trampade på så kom aldrig det där regnet. Så de som föreställt sig en jobbig och regnig runda fick skam för sina antaganden. Det var skön, frisk vårluft att andas. Temperaturen låg på fem – sex grader plus. Riktigt skönt väder som bidrog till en härlig runda. Sedvanligt så avslutades rundan med Elitkaka innan man återvände hem. Kålle till Landskrona och Elitaren till Hänkelstorp.

Nästa träning på söndag kl 10.00 i Saxtorp. Samling som vanligt vid Fotbollsgolfen, Hagensvägen. Elitkakor utlovas. Alla glada som gillar att cykla är välkomna!

Kålle mumsar Elitkaka efter avverkat varv.
Kvällens runda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =